Split – Ultraši platili 600 tisuća kuna kazni

415

Partijaneri koji su proteklih dana bili u Splitu na Ultra Europa Festivalu u proračun su uplatili gotovo 600 tisuća kuna kazni za prekršaje, uglavnom zbog droge, a privedeno ih je 296, među kojima 189 stranaca, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare splitsko-dalmatinske Policijske uprave na kojoj je sigurnost  ocijenjena zadovoljavajućom zbog višemjesečnih priprema.

Policija je protiv osam osoba  koje su prodavale ecstazy podnijela kaznene prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Oduzeto je 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 gram kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina.

VEZANE VIJESTI
Krađe, prijetnje i prometne - svakodnevni problemi sisačko-moslavačke policije

Voditelj Ureda prevencije splitsko-dalmatinske Policijske uprave Paško Ugrina rekao je da je zadovoljavajuća sigurnost prije i tijekom tog festivala rezultat višemjesečne pripreme koja se pojačala uoči njegova održavanja te angažmana većeg broja policijskih službenika.

U tom su razdoblju poduzete preventivne mjere radi pravodobnog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivog ponašanja i situacija koje mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala, rekao je Ugrina.  Ove je godine u odnosu prema prošloj godini privedeno samo šest osoba više, ali su se dogodila i 23 imovinska delikta. Policija je pohvalila suradnju s organizatorima i drugim institucijama te same partijanere koji su se, očito, držali njezinih uputa.

VEZANE VIJESTI
EURO 2016: UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a

U sklopu međunarodne policijske suradnje i projekta “Sigurna turistička sezona” u Policijsku upravu kao ispomoć su u Split stigla i dvojica francuskih policajaca od kojih jedan izvrsno govori hrvatski jezik. Prije njih stiglo je osam policajaca iz Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke i Poljske, a sutra će – radi pomoći i potpore svojim državljanima koji su na odmoru u Hrvatskoj te suradnje s domaćom policijom – stići i Talijani.

Stephane Kyre iz francuske policije rekao je kako svako ljeto na hrvatsku obalu stiže pola milijuna Francuza kojima će pomoći da će snađu. Policija Hrvatske i Francuske godinama vrlo dobro surađuje na razne načine, počevši od uobičajenih aktivnosti, do razmjene informacija o oružju, drogi ili drugim delinkventnim ponašanjima, dodao je. “Surađivali smo i tijekom Europskog prvenstva u nogometu, ali i na Ultra Europe Festivalu. Naša policija već treće ljeto dolazi na ispomoć u Split, a ove godine su došli kolege iz policije i žandarmerije”, podsjetio je Stephane Kyre.

VEZANE VIJESTI
Velika policijska akcija - i naše kamere hvatale vozače

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here