Sportske igre mladih u 24. sezonu krenule iz Gline

Svake godine organiziraju sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina i okupljaju više od 205 tisuća djece u regiji

470

Sportska dvorana Osnovne škole Glina 14. siječnja ugostila je najbolje malonogometne ekipe na svečanom otvorenju Coca-Cola Cupa, najvećeg turnira u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a koji će ove godine pohoditi više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj, kazala je na otvorenju u ime organizatora Tihana Butorac.

„Sportske igre mladih u siječnju započinju svoju 24. sezonu. U sklopu Sportskih igara mladih svake godine organiziramo sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina i okupljamo više od 205 tisuća djece u regiji. Naime, igre se održavaju u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Danas smo se ovdje okupili na našem tradicionalnom Coca – Cola Cupu. Radi se o najvećem malonogometnom turniru u regiji na kojem ćemo ove godine okupiti više od 35 tisuća djece u Hrvatskoj“.

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa, dodala je Butorac, tako da će se sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu. Naime, Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od tri tisuće ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

VEZANE VIJESTI
Srebra za Glinske Banice

Natjecanje u Glini otvorio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.

„Sport puno znači za mlade, ponajprije jer mladi u današnje vrijeme provode premalo vremena u fizičkim aktivnostima. Čestitam organizatorima što su osmislili ove igre te što na taj način okupljaju ovako velik broj mladih. Osim što se bave sportom, ovo je prilika da se upoznaju sa svojim vršnjacima, druže, da stvaraju određene radne navike, da se nauče i boriti jer je život često puta borba i treba biti ustrajan. Mislim da je to vrlo važno za naše mlade. Ne samo da dobiju puno znanja, da ih odgojimo u prave ljude, već i da imamo zdravu populaciju“.

Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u desetak sportova. Prošle godine srušile su sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Naime, u 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200 tisuća sudionika. Snaga igara su, ističu organizatori, upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz čitave regije, koji su u više od dva desetljeća osjetili što su to sport, druženje i zabava.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here