Sisačko-moslavački dožupan, ujedno i načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite (CZ) Roman Rosavec demantirao je danas navode oporbe u Županijskoj skupštini, koja je prozvala župana da nije utemeljio krizni stožer, naglasivši kako se Županijski stožer CZ dobro pripremio za snijeg i polarnu hladnoću i u kontaktima je sa svim službama, od Crvenog križa, do službe 112.

Oporba u Skupštini Sisačko-moslavače županije (Most, SDP, HSS, HSP, HRDS, SDA i nezavisni vijećnik), u priopćenju je prozvala sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića (HDZ) da nije utemeljio krizni stožer za pomoć ugroženim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije zbog ekstremnih vremenskih prilika.

VEZANE VIJESTI
VIDEO I dalje je potrebno poštivanje protuepidemijskih mjera

“Pozivamo župana da žurno uspostavi stožer za probleme uzrokovane vremenskim neprilikama, osigura pomoć zametenim građanima naše županije u udaljenim mjestima, osigura skloništa za beskućnike i ljude koji se ne mogu zagrijati u svojim prostorima. Isto tako, potrebno je žurno planirati obranu od mogućih poplava nakon najavljenog zatopljenja u ožujku. Nadamo se da župan uspješno odgovoriti ovom izazovu i uspješno prebroditi ovu krizu na zadovoljstvo ugroženih građana naše županije”, priopćila je danas oporba u Županijskoj skupštini.

Na prozivke oporbe, reagirao je dožupan Roman Rosavec, ujedno i načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite.

VEZANE VIJESTI
VIDEO SMŽ peti dan bez novooboljelih od koronavirusa

“Po običaju, županijska oporba opet je promašila svojim priopćenjem. Županijski stožer Civilne zaštite dobro se pripremio za snijeg i polarnu hladnoću i ja kao načelnik stalno sam u kontaktima sa svim službama, od Crvenog križa, do službe 112. Sve službe rade normalno, uspješno se nosimo s problemima i nema potrebe za izvanrednim mjerama i sazivanjem kriznog stožera”, odgovorio je Rosavec.

Dodao je kako će ovih dana imati ponovno sjednicu, kako bi analizirali moguće opasnosti od poplava uslijed naglog topljenja snijega.

VEZANE VIJESTI
STOŽER SMŽ Nema novooboljelih od koronavirusa

“Potrebne planove djelovanja uskladit ćemo s nadležnim državnim tijelima i službama, a ako bude potrebno formirat ćemo krizni stožer. Oporba može biti mirna, pratimo stanje na terenu i promptno reagiramo”,  priopćio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite, sisačko-moslavački dožupan Rosavec.

Izvor: Hina

Foto: Arhiva Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here