Brojni projekti na području Općine Topusko

385

U prostorijama Općine Topusko održan je radni sastanak župana Sisačko – moslavačke županije Ive Žinića, ravnatelja Županijskih cesta i saborskog zastupnika Stipe Šapine te načelnika Općine Topusko Ivice Kuzmića.

Na sastanku je načelnik Kuzmić podnio izvješće o radu u proteklih 10 mjeseci te predložio nove projekte za provedbu.

Kuzmić navodi kako je broj djece u vrtićima i školama nepromijenjen te kako je to dobar pokazatelj i uvjet za početak realizacije projekta izgradnje učeničkog doma u Topuskom: “Prošli sastanak imali smo prije 10 mjeseci, što ne znači da u međuvremenu nismo surađivali. U samom uvodu sastanka prezentirao sam županu i saborskom zastupniku neke podatke koji nam daju smjernice za daljnji rad. Usporedili smo broj djece u dječjem vrtiću u proteklih godinu dana koji je stabilan. U osnovnoj i srednjoj školi broj je također konstantan što je bitno. U srednjoj školi imamo učenike iz cijele Hrvatske. Inicijativa za izgradnju učeničkog doma time dobiva itekako dobru podlogu. Broj zaposlenih u Općini također ne pada i u međuvremenu smo pali u 2. porezni razred što pokazuje nekakva kretanja.”

VEZANE VIJESTI
Od Velike Gorice do Kvatrića uskoro tramvajem?

Na sastanku su prisustvovali i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova s kojima se razgovaralo o sigurnom graničnom prijelazu turista koji dolaze iz smjera Unsko – sanskog kantona.

Sastanak je nastavljen razgovorom o suradnji Općine Topusko i Top Termi Topusko zbog zamjene zemljišta radi bolje realizacije projekata: “Tema sastanka po prvoj točki gdje su bili i predstavnici Ministarsta unutarnjih poslova bila je propusnost granice jer znamo da u ljetne dane preko 50% dolazi iz Unsko-sanskog kantona. Općina u širem centru nema u vlasništvu niti imovine niti zgrada, a to je preduvjet za sve veće projekte. Definirali smo i krenuli u suradnju zamjene zemljišta.” Svi ostvareni projekti na području općine Topusko su od velike važnosti i koristi za sve stanovnike ovog područja, zaključio je Kuzmić.

VEZANE VIJESTI
TOPUSKO Mladić pijan izazvao prometnu nesreću

Župan Žinić zadovoljan je pozitivnim pokazateljima na području općine Topusko te suradnjom između Općine Topusko i Sisačko-moslavačke županije. Razvojem velikih projekata stanovnici na ovom području moći će ostvariti zaradu i poboljšati uvjete života, napomenuo je Žinić: “Ovdje je najveća turistička destinacija u županiji i ovaj kraj se može pouzdati da je to nešto od čega će se moći živjeti. Na području Općine Topusko su osnovna i srednja škola i tu imamo dva velika projekta: jedan je u realizaciji, a to je energetska obnova osnovne škole u vrijednosti 4.700.000 kn dok je drugi u završnoj pripremi, a to je energetska obnova srednje škole u vrijednosti 6.800.000 kn. Veliki su to projekti i vjerojatno ćemo ući u realizaciju pripreme projekta za izgradnju učeničkog doma, a želimo izgraditi i dom za djecu s posebnim potrebama za područje cijele Hrvatske.”

VEZANE VIJESTI
Ruže uz Međunarodni dan žena

Žinić ističe kako blizina zračne luke i izgradnja “Brze ceste” su bitni uvjeti za razvoj planiranih projekata i razvoja turizma na području općine Topusko.

“Kroz programe za liječenje naših branitelja koje provodimo u Lječilištu omogućavamo braniteljskoj populaciji da kroz kvalitetno liječenje i rehabilitaciju ovdje imaju puno više nego negdje drugdje. Želimo postati centar zdravstvenog turizma i centar za pripremu sportaša.”

Navodi župan te ističe kako želi da Topusko postane “biser kontinentalnog turizma”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here