Suradnjom do boljeg standarda u školama na području Popovače

OŠ Zorka Sever Popovača novo vozilo vrijedno 145 tisuća kuna, 200 tisuća kuna za obnovu unutrašnjosti u područnoj školi u Donjoj Gračenici

727

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je 10. rujna u prostoru Osnovne škole Zorke Sever u Popovači ravnateljici škole svečano uručio ključeve vozila namijenjenog dostavi obroka pripremljenih u školskoj kuhinji u područne škole, a nakon toga je obišao Područnu školu u Donjoj Gračenici gdje su završeni radovi na kompletnom uređenju zbornice, kuhinje i blagovaonice, sanitarnog čvora za učitelje i učenike, hodnika te prostora za odlaganje stvari.

„Ove školske godine imamo upisana 493 učenika, što je jedan učenik više. Uz matičnu školu u Popovači, imamo i četiri područne škole u Gornjoj i Donjoj Gračenici, Osekovu te Voloderu. Vozilo će nam prvenstveno služiti za prijevoz hrane u područne škole jer se hrana priprema u matičnoj školi i razvozi se u sve četiri područne škole, no koristit ćemo ga po potrebi i u druge svrhe. Zadovoljni smo i radovima u Donjoj Gračenici gdje su završeni unutrašnji radovi. Obnovili smo sve prostorije, kompletno su obnovljene zidne i podne obloge, stropovi, a sada nam još preostaju radovi energetske obnove“, kazala je ravnateljica škole Zvjezdana Martinec.

VEZANE VIJESTI
Proslavljena prva godišnjica Doma za starije osobe Glina

Župan Žinić je naglasio kako će automobil najviše koristiti za učenike područnih škola, njih 177 u četiri škole, koji do sad nisu imali tople obroke u svojim školama.

„Otvorenjem nove škole u Popovači stvoreni su uvjeti da se ovdje može kuhati i za te područne škole. Međutim, dostava je bila problematična. Suradnjom Grada i Županije nabavili smo ovo vozilo koje će prevoziti kuhane obroke u navedene škole. Vrijednost vozila je 145 tisuća kuna, sa 60 tisuća kuna u tom iznosu sudjeluje Grad Popovača, a s 85 tisuća Sisačko-moslavačka županija. Moram naglasiti da ćemo krajem ove ili početkom iduće godine u svim našim osnovnim školama imati najmanje tri puta tjedno kuhane, tople obroke“, najavio je Žinić te se osvrnuo i na radove na Područnoj školi u Donjoj Gračenici.

VEZANE VIJESTI
Sisačko-moslavačka županija partner sajma VIROEXPO

„Vrijednost projekta je 200 tisuća kuna. Obnovljene su sve prostorije, dakle unaprijeđen je sam boravak nastavnika i učenika u toj školi. To je manji zahvat koji je trenutno u završnoj fazi, no moram naglasiti da uskoro kreću i radovi na energetskoj obnovi, ne samo na školi u Donjoj Gračanici, već na sve četiri područne škole, dakle i u Gornjoj Gračenici, Osekovu i Voloderu. Ukupna vrijednost radova na sve četiri škole je gotovo sedam milijuna kuna. Napravljena je i obnova stare osnovne škole u Popovači. Na taj ćemo način ovdje na području Popovače dobiti doista vrlo kvalitetne uvjete za naše osnovnoškolce“, rekao je Žinić.

Da su ova ulaganja nastavak dobre suradnje Sisačko – moslavačke županije i Grada Popovače istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Josip Mišković.

VEZANE VIJESTI
Skupštinska oporba prijavila župana Žinića i dožupana Rosavca za sukob interesa

„Djeca koja idu u ove škole su naša djeca, djeca naših građana i iako nismo osnivači škola, uloga je svake jedinice lokalne samouprave, pa tako i Grada Popovače, da učini sve da uvjeti školovanja budu što kvalitetniji. To smo činili i prijašnjih godina, a činit ćemo i u budućnosti. Želim se zaista zahvaliti Županiji jer je naša suradnja izuzetno dobra na svim razinama, od izgradnje i organizacije škole, kupnje opreme i vozila… Nikad nije bilo upitno da se ulaže u nove generacije, tj. u standard života i rada, u školovanje naše djece“, ustvrdio je Mišković.

Podsjetivši kako je OŠ Zorka Sever u Popovači jedna od najmodernijih škola u RH, župan je na kraju zaključio kako brojnim ulaganjima u škole kojima su osnivači žele unaprijediti školstvo i stvoriti učenicima i nastavnicima što bolje uvjete te podići standard u školama na još višu razinu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here