VIDEO – Svečana skupština za 20. rođendan Glinskih banica

516

Bila je 1998. godina kada se pojavila inicijativa za osnivanjem mažoretkinja u Glini. Vrijeme je brzo proletjelo, no u međuvremenu nizali su se uspjesi i Glinske banice postale su brend grada. Dostojno i svečano, u Hrvatskom domu u Glini obilježeno je 20 godina postojanja Udruge, čijih se početaka prisjetio jedan od osnivača, tadašnji gradonačelnik Marko Sremić: “Prije 20 godina nije bilo onoga što ima danas. Mažoretkinje su djeca, populacija koja tada nije imala kuda. Došla je ideja, mi smo je oplemenili i ona se danas razvila u jedan status i simbol koji ovaj grad ima. Toplo se nadam da će to trajati i trajati i da će nas osnivače nadživjeti. I to je ono što me raduje u ovom času. Kroz taj vid prošla je ne samo moja obitelj već cijela njena struktura i svi su se oni danas s ponosom prisjetili toga.”

VEZANE VIJESTI
GLINA Više naselja bez struje

Sremić je zahvalio i djevojčicama i djevojkama te sadašnjoj Upravi i poželio im puno sreće u daljnjem radu i natjecanjima. Samih početaka i prvih koraka prisjetila se i prva predsjednica Udruge Bosiljka Šimić: “Bilo je teško, tada nisam ni znala kako se ime mažoretkinje izgovara. Ali sve smo to prebrodili, i zahvaljujući Radio Banovini. Bilo je lijepo i naporno, ali uvijek je bila misao kako promovirati ovaj napaćeni grad. Zvoni mi uvijerk u mislima kad je jedna učenica napisala jednom će moja generacija tražiti izgubljeno djetinjstvo. Seniorke su ta generacija, stvarno su ga izgubile i drago mi je da su ga našle u mažoretkinjama i našem zajedničkom druženju. Posebno sam ponosna na juniorke, a kasnije seniorke, jer cijelom Europom su pronijele ime Glinskih mažoretkinje i prve su bile iz naše države zbog kojih se vijorila hrvatska zastava i hrvatska himna svirala.”

VEZANE VIJESTI
"Rano otkriveni rak je i izlječiv rak" - Održana tribina o raku dojke u Glini

A da Banice namjeravaju ostati uspješne i pri samom vrhu u hrvatskom mažoretu, potvrdio je aktualni predsjednik Zoran Kirinić: “Glinske banice i dalje nastavljaju istim tempom kako smo radili i do sada. Pred nama je puno planova. Ove godine na Državnom prvenstvu u Župi dubrovačkoj ostvareni su izvrsni rezultati. I kadetska i seniorska formacija te naša solo juniorka Anja Bobeta osvojili smo srebro. Tim rezultatima plasirali smo se na Europsko prvenstvo, tako da u rujnu odlazimo u Srbiju. Pred nama su ljetne pripreme koje će se vjerujem odlično odraditi pod vodstvom naših trenerica. U međuvremenu imamo nekoliko dogovorenih nastupa, a jedan od njih je početkom srpnja u Topuskom gdje ćemo nastupiti u suradnji sa Sandrom Bagarić.”

VEZANE VIJESTI
Obilježena 27. obljetnica stradavanja na području grada Gline

Na svečanoj Skupštini Udruge mažoretkinja Glinske Banice govorilo je svo troje dosadašnjih predsjednika, podijeljene su zahvalnice svima koji su pridonjeli promociji Udruge, a osnivači su dobili plakete.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here