Svečano otvorene 52. Voloderske jeseni

Trodnevna manifestacija na kojoj je okrunjena Vinska kraljica

1465

Jedna od najvećih i najstarijih hrvatskih kulturno-gospodarskih manifestacija posvećenih berbenim običajima neprekidno traje od 1968. godine.

Voloderske jeseni odavno su izašle iz okvira lokalnog događaja i postale jednom od najvažnijih manifestacija posvećenih vinima, ujedno i jedan od najvećih sajmova vina i mošta. Trodnevnu manifestaciju 52. Voloderske jeseni svečano je otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića: “Bit će ovo prekrasna manifestacija na kojoj ćemo okruniti Vinsku kraljicu, ali vidjeti tradiciju, običaje i gospodarstvo ovoga kraja. Upravo to i jesu Voloderske jeseni: promocija gospodarstva, tradicije i običaja te svakako najvažnije promocija naših vinogradara, vinara i vinograda. U samoj svečanosti bit će berbenih običaja i svega onoga što oslikava vinarstvo i vinogradarstvo. Moram zahvaliti Gradu Popovači na organizaciji i Mjesnom odboru Voloder. Svakako i Županiji koja je sudjelovala u ovome gdje nastojimo i promijeniti neke stvari. Vjerujem da ćemo uživati u svemu onome što su nam organizatori pripremili.”

VEZANE VIJESTI
Tradicija koja u Voloderu traje neprekidno 51 godinu

Župan je obišao štandove tradicionalne gospodarske izložbe, koja već godinama prati Volodersku jesen, a na glavnoj je pozornici okrunio novoizabranu Vinsku kraljicu, Anamariju Weiser iz Volodera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here