Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Hrvatske Kostajnice

15

Obilježen je Dan grada Hrvatske Kostajnice u četvrtak, 13. lipnja. Tim je povodom održana sveta misa u crkvi svetog Antuna Padovanskog, a nakon toga i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Izvor: SMŽ

Obilježavanju je prisustvovao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je tim povodom kazao:

Izvor: SMŽ

“Svaki uspjeh grada i općine, uspjeh je i županije. Kada vidim i čujem što se u Hrvatskoj Kostajnici događa, koji projekti se provode i planiraju je nešto što me raduje. Upravo na Dan grada Hrvatske Kostajnice čestitam na tim uspjesima gradonačelniku i svima koji su sudjelovali u tome da grad ostvaruje ovako lijepe rezultate”.

Izvor: SMŽ

Župan Žinić poželjeo je da ih njihov zaštitnik, sv. Antun Padovanski čuva, prati i pomaže na putu na kojem su trenutno, te je najavio:

VEZANE VIJESTI
Čestitka povodom Dana Sisačko – moslavačke županije

“Vjerujem da ćemo se već sljedeće godine moći pohvaliti i da ćemo konačno napraviti tu potrebnu zaštitu obalu utvrde Hrvatske Kostajnice i da će po prvi puta u Hrvatskoj biti upotrebljeni novi elementi u obrani. To su aluminijski profili koji se montiraju kada dođe poplava, kada poplava završi oni se demontiraju i na taj način ne narušavaju prekrasnu sliku Hrvatske Kostajnice sa rijeke Une.

Izvor: SMŽ

Mi kao županija na razne načine pomažemo, a ono što je najbitnije županija je zadužena za zdravstvenu zaštitu i naravno najavljujem velika ulaganja u školstvo u osnovnu i srednju školu gdje su u pripremi projektna dokumentacija za jednu i drugu školu u vrijednosti gotovo 500 tisuća kuna, a vrijednost ovih radova bit će daleko iznad 10 milijuna kuna. Naravno ta sredstva ćemo također aplicirati na fondove Europske unije”.

Izvor: SMŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here