Ugledni član Švedske akademije kritizirao je u petak “arogantno” ponašanje Boba Dylana koji se još uopće nije oglasio nakon objave 13. listopada da je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Bob Dylan (75) nije odgovorio na opetovane telefonske pozive Akademije niti je na ikoji način reagirao na dodjelu Nobelove nagrade za književnost dok je ta vijest, pozdravljena ili osporavana, zapalila društvene mreže.

“To je nepristojno i arogantno. On je to što je”, rekao je akademik Par Per Wastberg čije je riječi prenijela javna televizija SVT.

“To je apsolutno nečuvena situacija, ali stigne se izjasniti do svečanosti”, istaknuo je Per Wastberg misleći na tradicionalnu svečanu dodjelu nagrada 10. prosinca u Stockholmu.

Ime dobitnika ukleše se u mramor bez obzira na ignoriranje ili odbijanje nagrade, podsjeća glavna urednica kulture dnevnika Aftonbladet Asa Linderborg koja smatra da Dylan neće doći u Stockholm, “pogotovo ne nakon izjava Para Westberga”.

Loading...
Mateja Feljan
Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here