U Galdovu je održan 1. Memorijalni malonogometni turnir ‘Tomislav Skender’ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja kojeg je odrganizirala Udruga dragovoljaca Domovinskoga rata Galdovo 1990.
Obilježavanje uspomene na Tomislava Skendera je započelo paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca te molitvom kod spomenika svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Svijeće su zapalili i vijence položili obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Grada Siska te sisačko- moslavački župan Ivo Žinić sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom.

“Obilježavanje sjećanja na Tomislava Skendera organizacija je Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata Galdovo 1990., udruga postoji od 1995. godine, a 2009. godine je postavljen spomenik za sve poginule hrvatske branitelje. Kod spomen obilježja svake godine se paljenjem svijeća odavala počast svim poginulim braniteljima na dan pada Vukovara 18. studenog jer je taj dan i podignut spomenik, ali od ove godine obilježavanje će se održavati 28. kolovoza na dan pogibije Tomislava Skendera”, kazao je predsjednik udruge dragovoljaca Domovinskoga rata Galdovo 1990. Josip Brodarac te napomenuo kako je s područja Galdova poginulo šestero branitelja, među kojima je bio i Tomislav Skender, prvi poginuli branitelj iz Galdova.

VEZANE VIJESTI
Galdovački most uskoro otvoren za cestovni promet

Fotografija FotoBanovina.

“Drago mi je da branitelji u Galdovu brinu da se naši branitelji nikada ne zaborave. Jedan od načina da se sjetimo naših branitelja su i organiziranja raznih događanja i aktivnosti jer nikada ne smijemo zaboraviti naše branitelje koji su dali velike žrtve za oslobođenje naše domovine. Organizacijom ovog Memorijalnog nogometnog turnira “Tomislav Skender” branitelji su odali počast na prvog poginuloga branitelja iz ovog mjesta”, kazao je Žinić te dodao kako je vrlo bitno da na ovakav način čuvamo od zaborava naše hrvatske branitelje koji su svoje živote dali za domovinu Hrvatsku u kojoj sada slobodno živimo te tu tradiciju trebamo prenositi na mlade kako bi i oni znali istinu o Domovinskom ratu.

VEZANE VIJESTI
AKTUALNO Određuju li glasovi na izborima parcijalni razvoj grada?

Fotografija FotoBanovina.

Nakon zajedničke molitve svi prisutni uputili su se na stadion ŠNK “Frankopan” Galdovo gdje je započeo 1. Memorijalni malonogometni turnir “Tomislav Skender”. Na turniru su sudjelovale nogometne ekipe veterana: NK Frankopan iz Galdova, BSK iz Budaševa, TŠK iz Topolovca, ekipa iz Sunje, ekipa iz Tomčevog puta te ekipa djelatnika Sisačko – moslavačke županije koje su na taj način odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Fotografija FotoBanovina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here