Topli obrok – obrok zdravlja i u OŠ Rajić

Projekt školske kuhinje u OŠ Rajić vrijedan milijun i 247 tisuća kuna s 300 tisuća kuna sufinanciraju Sisačko - moslavačka županija i Grad Novska

17

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i gradonačelnik Novske Marin Piletić su 5. studenog u prostorijama Grada Novske potpisali sporazum o zajedničkom financiranju obnove kuhinje u Osnovnoj školi Rajić.

Sisačko-moslavačka županija tako privodi kraju posljednju, četvrtu fazu projekta Topli obrok – obrok zdravlja. Riječ je o projektu koji je započeo prije četiri godine, a cilj mu je izgraditi, obnoviti i opremiti školske kuhinje u 22 osnovne škole kako bi mogle pripremati tople obroke, podsjetio je župan Žinić.

„Završetkom ovog projekta u Rajiću i u školi u Petrinji sve naše osnovne škole bit će spremne kuhati najmanje tri topla obroka tjedno. To nam je bio cilj, a sljedeći cilj će nam biti ne samo ta tri topla obroka, već da svaki dan imamo topli obrok za naše učenike. U Osnovnoj školi Rajić projekt školske kuhinje je vrijedan milijun i 247 tisuća kuna. Danas potpisujemo ugovor o sufinanciranju s Gradom Novskom vrijedan 300 tisuća kuna. To je samo jedan u nizu projekata koje smo zajednički ostvarili na ovaj ili sličan način. I to je pokazatelj jedne dobre suradnje koja se izražava kroz niz projekata koji su bitni za razvoj ovog kraja, ali i naše županije. Moram istaknuti da je ova županija u pet godina, otkako sam joj na čelu, napravila dosta upravo u osnovnom školstvu. Samo će kroz energetsku obnovu biti uloženo 100 milijuna kuna u škole u županiji.“

VEZANE VIJESTI
Konzul Republike Moldove u posjetu Županiji

Da se u Novskoj posljednje tri godine suradnjom Grada i Županije provode veliki infrastrukturni projekti, posebice u školstvu, potvrdio je ovom prilikom i gradonačelnik Piletić.

„Podsjetit ću da smo zajedničkim naporima u potpunosti obnovili Osnovnu školu Novska, proveli energetsku obnovu i obnovu igrališta i dvorane, investirali smo, proširivali i popunjavali sadržaj u Srednjoj školi Novska, prije tri godine smo otvorili Katoličku osnovnu školu, uredili prostore za drugu osnovnu školu u Novskoj. Ovim potpisom krećemo u jednu veliku investiciji u našoj Osnovnoj školi Rajić. Ne tako davno Županija je tamo također energetsko obnovila zgradu, promijenila krovište, a danas ulaže sredstva za uređenje školske kuhinje kako bi svi naši učenici na području grada Novske imali mogućnost toplog obroka“.

VEZANE VIJESTI
Župan Žinić obećao pomoć stanovnicima Mokrica

Zadovoljstvo što će 148 učenika Osnovnoj školi Rajić uskoro imati topli obrok pripremljen u novoj školskoj kuhinji izrazio je ravnatelj škole Damir Blažeković. Zahvalio se svima na razumijevanju i na ovom projektu za kojeg je ustvrdio kako će značajno podići uvjete boravka djece u školi.

„Djeca su ta koja donose radost i veselje, a ovim projektom ćemo svi mi biti presretni. Moje najveće zadovoljstvo je što ćemo, nakon dugog niza godina, uspjeti završiti školsku kuhinju u našoj školi, na zadovoljstvo ne samo mene kao ravnatelja, već i naše djece, naših zaposlenika, ali i svih mještana Rajića“.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica: "Iskoristite mobilnost, ali se vratite u svoju hrvatsku domovinu!"

Nova školska kuhinja će olakšati i ubrzati posao djelatnicima kuhinje, zadovoljiti standarde potrebne za kuhanje obroka te stvoriti uvjete za kvalitetniju prehranu školaraca, a tim i njihov ugodniji boravak u školi.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here