Tradicija dobrovoljnog vatrogastva u Gornjem Viduševcu duga 65 godina

502

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Viduševac održalo je večeras svoju 65. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su, između ostalih uzvanika, bili i župan sisačko-moslavački Ivo Žinić te glinski gradonačelnik Milan Bakšić.
Dobrovoljno vatrogastvo u Gornjem Viduševcu ima tradiciju dugu 65. godina.
Predsjednik tamošnjeg DVD-a Vlado Crnković ističe kako su osnovani 1950. godine, danas imaju 83 člana, od čega 20-ak mladeži…

TON 


Iako dobrovoljci, Crnković dodaje kako su stožerno društvo s dosta velikim brojem intervencija tijekom godine pa je njihova uloga na glinskom području vrlo značajna.
A da je tome tako, potvrđuje i glinski gradonačelnik Milan Bakšić…

VEZANE VIJESTI
Župan Ivo Žinić sa suradnicima uputio čestitku za Dan neovisnosti

TON 

Bakšić dodaje kako Grad Glina unazad pet godina značajnije pomaže vatrogastvo pa su tako sredstva gotovo udvostručena, s prijašnjih 350 tisuća kuna godišnje do 650 tisuća koliko je izdvojeno prošle godine. Ove godine sredstva su oko 600 tisuća kuna, dodaje Bakšić…

TON 

Svjesni su nedostatka sredstava i u DVD-u Gornji Viduševac pa tako Crnković ističe kako su zadovoljni ulaganjem u opremu za intervencije, no nadaju se i skorom rješenju problema vatrogasnih prostorija koje su im i želja i potreba.
Ulaganja u vatrogastvo su itekako opravdana, smatra župan Ivo Žinić pa su tako i sredstva kojima raspolaže Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije ostala na istoj razini i u ovoj godini…

VEZANE VIJESTI
Gripa u SMŽ - stanje ozbiljno, ali pod kontrolom

TON 

“Ono što je najvažnije, ti su ljudi dobrovoljci, požrtvovani i hrabri, koji velik dio svog vremena poklanjaju za dobrobit zajednice i zaslužuju našu zahvalnost i divljenje”, zaključio je župan Žinić poželjevši za kraj svim vatrogascima da u budućnosti imaju što manje posla.

Dodajmo kako su za 40 godina aktivnosti u DVD-u Viduševac priznanja ovom prigodom uručena Mirku Mihaliću i Stjepanu Crnkoviću, a dimnjačaru Mati Kirinu, dugogodišnjem članu, uručena je značka veterana.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here