Granična policija Bosne i Hercegovine potvrdila je kako su njeni pripadnici identificirali i uhitili jednu osobu koja se koristila ukradenim identitetom bosanskohercegovačkog državljanina, a lokalni mediji izvijestili su kako je riječ o Srbinu kojega vlasti njegove zemlje traže kao počinitelja trostrukog ubojstva.

Uhićeni je graničnim policajcima na prijelazu Bosanski Brod u subotu pokazao bosanskohercegovačku putovnicu za koju je provjerama odmah utvrđeno kako je zapravo krivotvorina.

Ispostavilo se kako je osoba koja ju je koristila Branislav Sekulović, za kojim još od 2007. traga srbijansko pravosuđe.

Sekulović je navodno osoba povezana s organiziranim kriminalom, a sumnjiči ga se za ubojstvo tri pripadnika jedne organizirane kriminalne skupine, počinjeno u Beogradu.

VEZANE VIJESTI
Iskoristio nepažnju muškarca pa mu ukrao torbu punu novca

Nakon što je od pripadnika tzv. “vožvodačkog klana” Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića posudio 100 tisuća eura, namamio ih je u zasjedu i ubio da bi potom nestao.

U trenutku kada je uhićen, Sekulović je kod sebe imao oko sedam tisuća konvertibilnih maraka (oko 3500 eura), a navodno je odlučno odbijao potvrditi svoj stvarni identitet.

Policija ga je ipak utvrdila kada je otiske njegovih prstiju usporedila s onima raspoloživima u bazi podataka osoba za kojima su raspisane međunarodne tjeralice.

VEZANE VIJESTI
Uhićen dvojac uhvaćen u pokušaju krađe bankomata

S Bosnom i Hercegovinom Sekulovića povezuje samo putovnica koju je imao i koja je glasila na ime Marija Trivana, bosanskohercegovačkog državljanina rođenog u Bosanskoj Gradiški, koji nikada nije izvadio dokumente u BiH i za kojega se ispostavilo kako je zapravo odavno odselio u Australiju, gdje i živi.

Putovnica koju je koristio Sekulović imala je njegovu fotografiju, a svi podaci u njoj bili su Trivanovi. Sekulović je s njom nesmetano putovao po svijetu.

Riječ je o klasičnom slučaju krađe ideniteta iza kojega je stajala organizirana skupina koja je uključivala i neke službenike MUP-a Republike Srpske.

VEZANE VIJESTI
Samoposluga drvima: Dvojica prijavljena za krađu drva na kutinskom području

Početkom listopada pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su deset osoba s područja Banje Luke i Zvornika, za koje se ispostavilo kako su preprodavali podatke o državljanima BiH koji nisu imali osobne dokumente te zemlje. Identiteti takvih osoba nuđeni su kriminalcima.

Za sada nema izravne potvrde da je Sekulović svoj lažni identitet kupio upravo od pripadnika te skupine, no potvrđeno je kako je mu je lažnu putovnicu 2013. u Banjoj Luci izdao MUP RS.

Izvor: Hina

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here