Petrinjski dječji vrtić Petrinjčica spremno je dočekao početak nove pedagoške godine, a posebno ih veseli što je u objektu „Duga“ u Hanžekovoj ulici dvije odgojne skupine više, čak 50-ero djece, istaknula je Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica.

„Danas smo otvorili vrata svih naših objekata. Možemo reći stvarno s radošću kako ove godine imamo 18 odgojnih skupina, što znači da za razliku od prošle pedagoške godine imamo dvije odvojene skupinu više. U ovom objektu Duga sad imamo pet odgojnih skupina. Sveukupno je upisano 380 djece o kojima brine ukupno 36 odgajatelja. Neupisanih je ostalo 15-ak djece ispod godine dana, no oni i po zakonu nemaju prava na upis sve dok ne navrše godinu dana te isto toliko njih čiji je jedan od roditelja nezaposlen. S obzirom da smo projekt novog dječjeg vrtića u Češkom selu prijavili u sklopu Intervencijskog plana Grada Petrinje, vjerujemo kako ćemo povećanjem kapaciteta omogućiti i djeci čiji je jedan od roditelja nezaposlen, da mogu koristiti naše usluge što bi nas u konačnici jako veselilo, da nemamo neupisane djece“, kazala je Vidaković na početku nove pedagoške godine.

Mališane je u objektu Duga obišao i pozdravio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je istaknuo kako su prvi dan škole i prvi dan vrtića, posebni dani za djecu, ali i njihove obitelji.

„Mogu reći samo hvala svima koji su, zajedno s ravnateljicom pomogli da imamo određene standarde. Ti su standardi, po meni zadovoljeni i kad pogledamo da 380 djece u ovom trenutku imaju smještaj, to je velika stvar. Kroz Intervencijski plan imat ćemo nešto što je jako važno, još veći i snažniji standard uz određene dodatne  kapacitete. U Petrinji, srećom, ima djece i možemo se pohvaliti i kod upisa u školu da je prošle godine bilo 152 djece upisano u prve razrede, a ove godine upisano je više od 190 djece. Vjerujemo kako tome pridonose i poticaji, mjere koje provodimo da je to rezultat kontinuiteta dobrih politika koje su nas dovele i do statusa Grada prijatelja djece, što nije mala stvar. Kad pogledamo koliko smo uložili, s energetskom obnovom vrtića od pet milijuna kuna, uz obnovu dječjih igrališta, i što ćemo uložiti s budućim novim vrtićem, to će biti investicija blizu 20 milijuna kuna. Čestitam svima koji su danas došli ovdje u naš vrtić, u naše škole i kojima je to prvi dan. Želim im ugodan boravak i želim da i tete i i ravnateljica, ali i obitelji imaju ono što je najvažnije,  zadovoljstvo u pedagoškom i standardu i svemu ostalome što naša djeca trebaju imati“, kazao je Dumbović.

Poručio je na kraju kako će nastojati i nadalje, u kontinuitetu, stvarati što bolje uvjete za djecu jer su djeca, kako je istaknuo, bogatstvo i budućnost grada te samim time i prioritet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here