U Ivanić-Gradu je otvorena 6. izložba inovacija „I3G“. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike. Ove godine s inovacijama se predstavlja tridesetak srednjih škola, osam fakulteta i desetak gospodarstvenika.

„Zadovoljni smo! Interes je veliki! Postigli smo cilj, a to je promocija tehničke kulture i znanosti. Mala, lokalna izložba prerasla je u nacionalnu, što prije šest godina nismo očekivali. Prekrasno! Zapravo, mislim da je ovo veliki festival znanosti“, zadovoljno je komentirala organizatorica izložbe Marijana Postružin Kožar. Rekla je da se kroz dva dana održavanja izložbe očekuje oko 1500 posjetitelja, ponajviše đaka srednjih strukovnih škola.

VEZANE VIJESTI
Otvoren natječaj za Nagrade za promicanje prava djeteta

Izložba inovacija „I3G“ pokrenuta je kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama, poduzetništvu…, kao i stalna želja za novim znanjima i uspjesima.

Ispred Županije otvorenju izložbe prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak. Rekla je da se radi o vrlo vrijednoj i dobro posjećenoj manifestaciji kojoj Županija tradicionalno daje podršku.

„Svjesni smo da je nužno poticati mlade ljude da istražuju, osmišljavaju nove proizvode… i naposlijetku ih ponude tržištu“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da je izložba ‘udružila’ mlade školovane ljude, učenike strukovnih škola i studente koji se pripremaju za tržište rada, s gospodarstvenicima.

VEZANE VIJESTI
Održana sjednica Izvršnog odbora „Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa“

Jedan od pokrovitelja izložbe je i Hrvatski sabor, u čije je ime prisutne pozdravio saborski zastupnik Mato Čičak. Rekao je da veseli što su se u Ivanić-Gradu okupili mladi, kreativni ljudi iz cijele RH. Neki od njih, dodao je, svoju priliku možda pronađu i u poduzetničkom inkubatoru koji se nedavno počeo graditi u Ivanić-Gradu.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here