U radnom posjetu Novskoj župan Sisačko-mosalavačke županije Ivo Žinić posjetio je mjesto Kozarice u kojem je pustio u promet cestu nakon izvanrednog održavanja dijela kolničkog zastora lokalne ceste L33141 u ukupnoj duljini 2400 metara.
U posjetu Kozaricama sa županom Žinićem bili su i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, zamjenik župana Roman Rosavec te ravnatelj Županijske uprave za ceste i saborski zastupnik Stipo Šapina.

Ivana Kuzlić gradska vijećnica HDZ-a Grada Novske i mještanka Kozarica zadovoljna je što je cesta nakon 20 godina obnovljena jer tom cestom prometuju i dodatno je opterećuju vozila Hrvatskih šuma i INA-e. Kuzlić je dodala kako će sada biti lakše prometovati i poslovati tvrtkama koje djeluju u ovome mjestu kao i samim stanovnicima Kozarica.

VEZANE VIJESTI
U Hrvatskoj Kostajnici potpisan Ugovor o financiranju Društvenog centra Kostajnica

“Radovi su započeli 2015.godine u Kozaricama gdje je uloženo 1.693.000,00 kuna i obnovljeno 2050 metara, zajedničkim sufinanciranjem Županijske uprave za ceste i Grada Novske, 2016. godine obnovljeno je 2400 metara u vrijednosti 1.100.000,00 kuna zajedničkim sufinanciranjem Općine Lipovljani i Županijske uprave za ceste, 2017. godine Grad Novska i Županijska uprava za ceste obnovili su 1200 metara ceste i uložili 505.000,00 kuna te je izgrađen kružni tok u vrijednosti 98.000,00 kuna, u 2018. obnovljena je dionica ceste dužine 2400 metara 1.364.000,00 kuna. Ukupno je obnovljeno 9000 metara ceste i uloženo 4.800.000,00 kuna na lokalnoj razvrstanoj cesti 33141 i županijskoj cesti 32117 . Izvedeni radovi na ovoj dionici su: sanacija kolničkog zastora, uređivanje bankina, izgradnja ispuha, saniranje postojećih jaraka a u planu je izrada vertikalne i horizontalne signalizacije. Nakon završetka javnog natječaja najpovoljnija je bila tvrtka Strabag Hrvatska koja je radove odradila u roku koji je propisan ugovorom. Dolaskom Ive Žinića na mjesto župana Sisačko – moslavačke županije i početkom primjene metode zajedničkog sufinanciranja obnove i rekonstrukcije lokalnih, razvrstanih i županijskih cesta sve više cesta se obnavlja”, rekao je Šapina.

VEZANE VIJESTI
Sve je spremno za rekonstrukciju zgrade u Petrinji za projekt NATURA SMŽ

Gradonačelnik Piletić napomenuo je kako je mjesto Kozarice bilo najgore infrastrukturno uređeno naselje što se tiče prometnica. Županija je u 2015.godini započela ulaganje u obnovu dionice u dužini 2400 m te je u potpunosti obnovljena ispred svih naseljenih kuća u ovoj godini i omogućeno lakše prometovanje kroz mjesto u smjeru Lipovljana i Novske. “Zahvaljujem se Županijskoj upravi za ceste i Sisačko – moslavačkoj županiji na odabiru ovih prometnica za sufinanciranje. Stanovnici Kozarica sada imaju novouređenu prometnicu, završeno je s krpanjem rupa kojem nije bilo kraja” kazao je Piletić.

VEZANE VIJESTI
Župan obišao i prigodno darivao pet obitelji

“Dolaskom na mjesto župana 2014.godine obišao sam ovo naselje i utvrdio da se dugi niz godina nije ništa ulagano u prometnu infrastrukturu. Obnovom prometnica se krenulo u etapama tijekom 3 godine te danas imamo prometnice koje imaju normalan promet”, rekao je Žinić te napomenuo kako se nada da će se obnovom ove ceste olakšati poslovanje za sadašnje poduzetnike ali i za buduće ukoliko se odluče svoje pogone preseliti u ovaj kraj, te tako potaknuti razvoj ovog područja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here