U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog šumarstva i u organizaciji Uprave šuma podružnica Sisak i Hrvatskog šumarskog društva ogranak Sisak, u srijedu, 30. kolovoza u Petrinji, u prostorijama petrinjske Šumarije u Turkulinovoj 32, svečano je otvorena izložba pod nazivom “Šuma okom šumara”.

Ne samo da je vide, šumari šumu istinski žive. Pokazuje to i izložba fotografija s 13. Bjelovarskog salona fotografije, a koja je postavljena u petrinjskoj Šumariji pod nazivom “Šuma okom šumara”. Izložba, u čijem se postavu nalazi gotovo 300 fotografija, nastala je na inicijativu bjelovarskih šumara još 1998. godine, a njihove fotografije bile su nakon nekoliko godina izložene i van granica Lijepe naše pa su ih zaljubljenici u čaroliju šume mogli pogledati i u Finskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama. Zato ova izložba ima i međunarodni karakter, kaže nam Vlatko Petrović, voditelj Uprave šuma podružnica Sisak.

VEZANE VIJESTI
Gora proslavila blagdan sv. Ane

Otvorenju izložbe nazočila je i zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr. Viktorija Kaleb. Šume su naše najveće bogatstvo i čarolija u svakom pogledu, ali nije sve tako sjajno u Hrvatskim šumama, ističe Kaleb i nastavlja:

U pratnji svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka, izložbu je razgledao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je čestitao organizatorima na postavljanju ove iznimne izložbe te naglasio kako kvalitetno gospodarenje šumama u državnom vlasništvu, koje provode djelatnici Hrvatskih šuma, treba prenijeti i na gospodarenje šumama u privatnom vlasništvu.

VEZANE VIJESTI
Koncert duhovne i domoljubne glazbe u sklopu petrinjskih Dana sjećanja

Kvalitetan rad Hrvatskih šuma očituje se kroz sprječavanje nastanka velikih požara na ovom našem području u ovom sušnom razdoblju, ali i kroz pravilnu eksploataciju šuma što utječe na razvoj drvne industrije koja je najjača upravo u našoj županiji kada je riječ o području čitave zemlje, istaknuo je Žinić i pozvao sve, koji su u prilici, da posjete ovu izložbu i čuvaju naše šume, pogotovo mlade, jer će upravo njima ovo bogatstvo i ostati. Mladima se obratio i zamjenik župana Roman Rosavec koji je za svoj životni poziv izabrao upravo šumarstvo, a kao docentu na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, želja mu je obrazovati što veći broj mladih kako bi se oni brinuli o našim šumama i očuvali ih za budućnost.

VEZANE VIJESTI
Klub iz Donje Gračenice koji krasi zajedništvo

Izložbu “Šuma okom šumara” u prostorijama petrinjske Šumarije možete pogledati do 12. rujna radnim radnom od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 14 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here