U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog šumarstva i u organizaciji Uprave šuma podružnica Sisak i Hrvatskog šumarskog društva ogranak Sisak, u srijedu, 30. kolovoza u Petrinji, u prostorijama petrinjske Šumarije u Turkulinovoj 32, svečano je otvorena izložba pod nazivom “Šuma okom šumara”.

Ne samo da je vide, šumari šumu istinski žive. Pokazuje to i izložba fotografija s 13. Bjelovarskog salona fotografije, a koja je postavljena u petrinjskoj Šumariji pod nazivom “Šuma okom šumara”. Izložba, u čijem se postavu nalazi gotovo 300 fotografija, nastala je na inicijativu bjelovarskih šumara još 1998. godine, a njihove fotografije bile su nakon nekoliko godina izložene i van granica Lijepe naše pa su ih zaljubljenici u čaroliju šume mogli pogledati i u Finskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama. Zato ova izložba ima i međunarodni karakter, kaže nam Vlatko Petrović, voditelj Uprave šuma podružnica Sisak.

VEZANE VIJESTI
Natjecanje u lovu ribe na plovak u Popovači okupilo i stare i mlade

Otvorenju izložbe nazočila je i zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr. Viktorija Kaleb. Šume su naše najveće bogatstvo i čarolija u svakom pogledu, ali nije sve tako sjajno u Hrvatskim šumama, ističe Kaleb i nastavlja:

U pratnji svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka, izložbu je razgledao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je čestitao organizatorima na postavljanju ove iznimne izložbe te naglasio kako kvalitetno gospodarenje šumama u državnom vlasništvu, koje provode djelatnici Hrvatskih šuma, treba prenijeti i na gospodarenje šumama u privatnom vlasništvu.

VEZANE VIJESTI
Okrugli stol u Uredu predsjednice, nazočio župan Žinić

Kvalitetan rad Hrvatskih šuma očituje se kroz sprječavanje nastanka velikih požara na ovom našem području u ovom sušnom razdoblju, ali i kroz pravilnu eksploataciju šuma što utječe na razvoj drvne industrije koja je najjača upravo u našoj županiji kada je riječ o području čitave zemlje, istaknuo je Žinić i pozvao sve, koji su u prilici, da posjete ovu izložbu i čuvaju naše šume, pogotovo mlade, jer će upravo njima ovo bogatstvo i ostati. Mladima se obratio i zamjenik župana Roman Rosavec koji je za svoj životni poziv izabrao upravo šumarstvo, a kao docentu na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, želja mu je obrazovati što veći broj mladih kako bi se oni brinuli o našim šumama i očuvali ih za budućnost.

VEZANE VIJESTI
U Petrinji otkrivena spomen-ploča prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Izložbu “Šuma okom šumara” u prostorijama petrinjske Šumarije možete pogledati do 12. rujna radnim radnom od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 14 sati.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here