U Sisku predstavljena knjiga ‘Halal – standard po mjeri čovjeka’

414
Izvor: SMŽ
Izvor: SMŽ

Promociji knjige “Halal – standard po mjeri čovjeka” doc. dr. sc. Aldina Dugonjića nazočila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, ali i brojni drugi posjetitelji.

Foto: SMŽ
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ

Knjigu su u četvrtak, 27. lipnja u Hotelu Panonija u Sisku predstavili sam autor dr. Dugonjić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović.

Foto: SMŽ
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ

Promocija je organizirao Centar za certificiranje halal kvalitete i Medžlis Islamske zajednice Sisak. Knjiga je obranjena doktorska disertacija autora i prvo djelo na temu halala iz područja ekonomije.

VEZANE VIJESTI
Industrijsko – obrtnička škola Sisak druga HTEC škola u Hrvatskoj
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ

U njoj se na argumentiran, jasan i temeljit način definira i objašnjava pojam i principi halala, halal-prehrane, kozmetike i turizma. Knjiga nas uvodi i predstavlja nam standardizaciju i certificiranje halala s posebnim osvrtom na razvoj halal industrije u Hrvatskoj kroz anketno istraživanje i intervjuiranje predstavnika poduzeća i hotela s halal certifikatom kao što se prikazuje ekonomski utjecaj halal industrije na gospodarstvo i turizam.

Foto: SMŽ
Foto: SMŽ
Foto: SMŽ

Koji su izazovi i perspektive na halal tržištu i koliki je utjecaj halala na čimbenike bitne za rast i razvoj gospodarstva, pitanja su na koje dobivamo istraživačke i potkrijepljene odgovore kroz knjigu „Halal-standard po mjeri čovjeka“.

VEZANE VIJESTI
Dani sjećanja - 15. petrinjski sportski susreti branitelja

Izvor: SMŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here