U subotu najslađa manifestacija “Kriški oblizeki”

480

Općina Križ ove će subote, 15. rujna 2018. godine, zahvaljujući Vatrenim Kriškim oblizekima zasigurno biti najslađe mjesto Zagrebačke županije.

Najstarija slatka gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održava se po 21. put u organizaciji Društva naša djeca Križ (DND) s ciljem promocije domaćih kolača i slastica. Sve je počelo 1994. godine uličnom izložbom kolača za pomoć braniteljima na ratištu, a svoj humanitarni karakter festival je zadržao do danas jer su sva sredstva prikupljena od prodaje kolača namijenjena za razvojne programe i aktivnosti djece u Križu.

VEZANE VIJESTI
Festival slastica "Kriški oblizeki"

Inspiraciju za slastice, ali i program u koji su uključene brojne sportsko-glazbene aktivnosti na otvorenom (prostor Trga Sv. Križa), ovogodišnja manifestacija crpi iz uspjeha Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Tako da je osim izložbe slastica za posjetitelje organiziran čitav niz različitih aktivnosti o kojima možete saznati u programu Vatrenih Kriških oblizeka.

Svečano otvorenje manifestacije i proglašenje pobjednika održat će se u 17:00 sati u Villi Noa (Trg Svetog Križa 8), a u ime Zagrebačke županije koja je i tradicionalni pokrovitelj, festivalu će prisustvovati zamjenica župana Nadica Žužak.

VEZANE VIJESTI
Održani 21. Kriški oblizeki

Budite i vi dio ove gastronomske priče!

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here