Učenici sisačke OŠ 22. lipnja se upoznali sa županom i radom Sisačko-moslavačke županije

561

Što je to županija i kako se u njoj radi saznali su danas učenici 3. razreda sisačke Osnovne škole 22. lipnja koji su u sklopu svog obrazovnog programa posjetili Sisačko-moslavačku županiju i u ugodnom, ali i poučnom razgovoru, družili se s čelnicima županije.
Učenike su u sjedištu Sisačko-moslavačke županije primili župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Marin Piletić koji su morali odgovarati na brojna pitanja malih znatiželjnih glavica. No na početku ih je župan pozdravio i poželio dobrodošlicu te pojasnio gdje se nalaze i što se tu sve radi….

TON


A onda su krenula pitanja učenika. Luciju Štimac je zanimalo kako je to biti na čelu županije, na što je župan Žinić odgovorio da je dosta teško zbog odgovornosti koju nosi, ali i interesantno i dinamično. Iskru Krnjaić je zanimalo s čime se župan igrao kad nije bilo tableta i kompjutera, a kad im je odgovorio da u vrijeme kad je bio dijete nije bilo niti struje, čuđenju nije bilo kraja. Župan im je pojasnio kako su njegovi roditelji bili poljoprivrednici i često je njima bio na polju pa se tamo igrao s onim što je pronašao u prirodi, radio je kućice od blata i klipica što je čini se, rekao je župan, već tada dalo naslutiti da će jednog dana postati arhitekt. Otto Mešnjak, čija majka svaki dan putuje u Zagreb na posao, župna je pitao kad će biti završena autocesta Zagreb – Sisak, a župan je ostao i pomalo zatečen njegovim pitanjem…

TON 

Još jedno ozbiljno pitanje postavio je Luka Vojnović kojeg je zanimalo što se trenutno najvažnije gradi u županiji, a župan je odgovorio kako su to dvije škole, Obrtnička škola u Sisku te osnovna škola u Popovači, kao i Dom za starije i nemoćne u Glini. A onda su krenula i ležernija pitanja poput Kakav je bio đak? Ili Što voli jesti, koju mu je omiljena hrana?. Župan je strpljivo odgovarao na pitanja mališana, a na kraju im udijelio savjet da budu poslušni i da pune uče kako bi jednog dana bili uspješni mladi ljudi…

TON 

Poželjevši im puno uspjeha u školi, župan Žinić se na kraju druženja zahvalio učenicima i njihovim nastavnicama na posjeti te ih darivao košarom punom slatkiša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here