Ukusan i jednostavan recept za jogurt pogaču koja se topi u ustima. Izuzetno ju je lako pripremiti pa je idealna za mlade domaćice.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 jogurt u čaši
- kvasac 50 g
- 2 dcl vode
- 2 žličica šećera
- 2 žličica soli
- brašno po potrebi (oko 700-800 g) tip 400 glatko
- sezam za posipavanje
- 150 g margarina za mazanje (može i light)
Priprema:
- Kvasac i šećer staviti u mlaku vodu, zatim promiješati, prekriti krpom i ostaviti da se digne na sobnoj temperaturi. U brašno dodati jaja, sol, jogurt i kvasac koji smo prethodno ostavili da se digne, pa zamijesimo tijesto.
- Ostaviti 5 minuta da se ‘odmori’, pa razvaljati u veliki pravokutnik, tanak oko 5 mm i premazati margarinom.
- Zarolati kao roladu pa narezati na oko 4-5 cm širine.
- Složiti u okruglu posudu.
- Ostaviti malo da se ‘masa’ udvostruči.
- Na vrh svake ‘šnite’ rolade staviti malo margarina i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
Izvor: Coolinarika.com