Uspješan i 6. amaterski festival sevdalinke

581

U organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, u dvorani Kristalna kocka vedrine u Sisku održan je u četvrtak, 10. studenog,  6. amaterski festival sevdalinki.

Ova kulturna manifestacija ima za cilj povezati ljubitelje pjesme sevdalinke te ojačati suradnju hrvatskih i bošnjačkih kulturnjaka. Festival je natjecateljskog karaktera, a prijavljeni kandidati stigli su iz hrvatskih gradova, ali i gradova Bosne i Hercegovine. Alija Avdić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i SMŽ otkrio nam je otkuda sve dolaze natjecatelji:

VEZANE VIJESTI
Dan neovisnosti BiH obilježen i u Petrinji

Osim spomenutih gostiju u revijalnom dijelu, gošća iznenađenja bila je mlada Inga Kosić Pintar iz Kutine, pobjednica jednog od prošlih Festivala, koja je divnim glasom i odličnom svirkom na violini podigla dvoranu na noge.
Na kraju je nastupilo osam natjecatelja. Nagradu publike osvojio je Fadil Ibrahimpašić iz Siska za izvedbu pjesme „Prolazi jesen“, treće mjesto osvojila je Dubravka Kljaić iz Novske, drugo Snježana Maričić iz Lekenika, a pobijedila je Hatka Tatić iz Bosanske Kostajnice koja je izvela pjesmu „Da sam ptica i da imam krila“.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalnim koncertom Nur obilježio 14. rođendan

Reportaža s Festivala:

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here