Dan Zagrebačke županije obilježen je u subotu, 6. srpnja, prigodnim programom u Dugom Selu. Svečanosti su, uz brojne mještane, prisustvovali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, kao i predstavnici gradova i općina Zagrebačke županije.


“Želim se zahvaliti našem domaćinu, gradu Dugom Selu, na čijim ulicama smo ove godine organizirali proslavu Dana zagrebačke županije. Trudili smo se da tu bude ponešto za svakoga, od zabave za najmlađe ujutro, naših OPGova i obrta s njihovim proizvodima, umjetničkih društava koje čuvaju našu tradiciju do dobre gastronomske ponude. Pokazali smo što Županija nudi! I odaziv posjetitelja govori da je ovo dobar projekt, stoga s njime nastavljamo i iduće godine“, izjavio je tom prigodom župan Stjepan Kožić.

VEZANE VIJESTI
Joško – školski list dugoselskih osnovaca među najboljim u Hrvatskoj!


Zagrebačka županija je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, a prošle je godine zabilježila porast od 40% u turizmu.

„Upravo ovakve manifestacije pridonose tim rezultatima, a ova naša Kolodvorska ulica se svima svidjela kao lokacija za druženje i promociju naših OPGova, obrtnika, vinara i poduzetnika. Iduće godine ova će se proslava održati u nekom drugom gradu naše županije, no mi ne bismo imali ništa protiv da to opet bude Dugo Selo”, rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

VEZANE VIJESTI
JESTE LI JU VIDJELI? Nestala Jelka Valentić iz Dugog Sela


U okviru manifestacije, uz nastupe KUD-ova i glazbenih sastava predstavljena je kulturna i povijesna baština te razvoj i investicijski potencijali županijskih gradova. Svoje su proizvode na posebno dizajniranim štandovima predstaviti obrtnici, OPG-ovi i poduzetnici koje su župan i gradonačelnik obišli neposredno nakon svečanog otvaranja. Tijekom svečanog programa dodijeljena su odličja najboljim vinarima s 25. Izložbe vina, a šampionom izložbe proglašen je Miro Škrlec.


Bogati cjelodnevni program u Dugom Selu započeo je već u subotu ujutro kreativnom igraonicom namijenjenom mališanima. Uz pomoć maskiranih animatora, klinci i klinceze svoj su natjecateljski duh pokazali u maštovitim igrama Obiteljske olimpijade, a kreativnost u edukativnoj zoni.

VEZANE VIJESTI
'Lov' na crni tartuf u Turopoljskom lugu
Članovi Plemenite opčine turopoljske predstavili su specijalitete spravljene od autohtone pasmine domaće turopoljske svinje

U gastronomskom su se dijelu događanja u pripremi roštilja okušale ekipe turističkih zajednica gradova i općina. ‘Najslasniji’ je pripremila ekipa TZG Zaprešića.

Za to vrijeme profesionalci iz Kulinarskog studija „Majstor kuhar“ pod vodstvom masterchefa Branka Ognjenovića održali su Gastro show, tijekom kojeg su za posjetitelje pripremali jedno od najprepoznatljivijih jela ovog dijela Hrvatske – kotlovinu.


Slavljeničku večer zaokružio je veliki open air koncert jaskanskog kantautora Ivana Zaka.

Foto: Radio Banovina/Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here