Uz našu pomoć sestre Rinčić mogle bi prohodati

650

Sestre Iva (3) i Lorena (8) Rinčić uspješno su završile prvi ciklus rehabilitacije pomoću “Jože”, od milja zvanog robota za hodanje, zahvaljujući kojem Lorena uz hodalicu sada može napraviti stotinjak, a Iva petstotinjak koraka! Ipak, unatoč ovim ohrabrujućim rezultatima, pred sestrama je još dugačak put, koji, nažalost, ovisi o – novcu.

Sestre su itekako motivirane za drugi ciklus rehabilitacije i s uzbuđenjem ga čekaju, međutim nije sve tako jednostavno kao što se čini u dječjim mislima. Roditelji dviju djevojčica iako sretni što su prošle kroz prvi ciklus rehabilitacije, sada brinu brigu kako svojim kćerima omogućiti nastavak jer iznos koji im je potreban pozamašan je. Čak 390 tisuća kuna potrebno je skupiti za daljnje liječenje.

Velikogoričanke Lorena i Iva seke su koje boluju od polineuropatije nepoznatog porijekla. Zbog polineuropatije ne mogu hodati, trčati, plesati…ipak, djevojčice su vedrog duha i uvijek nasmijane, spremne za šalu.

Kako bi seke iz Velike Gorice dobile šansu da prohodaju pokrenuta je humanitarna akcija “Za naš korak-Iva i Lorena” koja traje do 18. siječnja sljedeće godine.

Svaka i najmanja donacija dobro će doći, pa svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na humanitarni račun na ime njihove majke Marcele u Zagrebačkoj banci:

IBAN:HR1223600003510079111
BIC: ZABAHR2X
Ili putem bar coda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here