Vatrogasci iz Gospića poklonili cisternu vatrogasnoj postrojbi Nebojan

Vatrogasna zajednica grada Petrinje bogatija je za još jedno vatrogasno vozilo sa tri tisuće litara. U Nebojanu je održana primopredaja cisterne iz Gospića ispred vatrogasnog doma. Koliko to znači za rad ove vatrogasne zajednice rekao je predsjednik vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ivan Palajić.

“To će ovdje puno značiti jer uz Javnu vatrogasnu postrojbu mi imamo zakonske osnove da za 15 minuta izađemo na sve krajeve terena, odnosno granice našeg grada Petrinje, a ovdje nam nije dostupno 15 minuta. Iz tog razloga, i to vatrogasno vozilo koje je ovdje, zadovoljit će te norme da u svakom trenutku u tom zakonskom roku, pri začeću samog požara da mogu naši vatrogasci izaći na lice mjesta i da mogu bar preventivno odraditi dok dođemo ostali”.

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović zahvalio se gradu Gospiću na poklonjenom vozilu.

“To prijateljstvo uvijek kroz svoju povijest veže drage, dobre ljude koji definitivno rade za opće dobro i koji pomažu društvu kad je to najpotrebnije. Međutim, kada vidimo da se stvara senzibilitet kod gradova koji nemaju, kojima nije lako i koji su jednostavno u teškoj situaciji i kada prijatelji u istoj i još težoj situaciji to isto nemaju, a oni to žele podijeliti između sebe – to je onda velika stvar. To je nešto za što im treba zahvaliti od srca. Taj poklon je dobar, on je u funkciji i on će dobro doći za Nebojan. Nebojančani su također kroz svoju povijest pokazali da su hrabri i odvažni i ne samo kroz ove Dane sjećanja gdje se uvijek moramo prisjetiti naših hrvatskih branitelja kojih nema i njihovih obitelji, svih onih koji su nestali i civilnih žrtava. Kroz te Dane sjećanja ovakve geste su dobrodošle”.

Primopredaji je nazočio zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivica Tomljenović:

“Nisam osobno sudjelovao u dodijeli, ali drago mi je da je to dodjeljeno. Rekao sam da poklonjenom konju se ne gleda u zube. 35 godina cisterna je služila našoj javnoj vatrogasnoj postrojbi. Nadam se da će i služiti i DVD-u i široj zajednici. Da imaju što manje rada što se tiče tog posla tiče – požara, a da vozilo služi još 35 godina. Vrijednost tog vozila možda je do stotinjak tisuća kuna što je od srca dar i mislim da smo učinili dobro djelo”.

Petrinjskom DVD-u Nebojan vatrogasnu cisternu donirala je javna vatrogasna postrojba grada Gospića kojom su se služili 35 godina. Inače, oni su i sami prije dvije godini dobili dva vozila od Austrijskih vatrogasaca čime je njihovim vatrogascima olakšan posao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here