Velika Gorica domaćin obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Velika Gorica, 27. i 29. lipnja 2019. godine

245

Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja – Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Tradicionalno i ove godine povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, delegacija Zagrebačke županije u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine odat će počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi (Općina Pokupsko) s početkom u 10:00 sati.

VEZANE VIJESTI
VIDEO HNK Gorica ima novi klupski autobus

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana branitelja je grad Velika Gorica gdje će se također u četvrtak, 27. lipnja održati otvorenje izložbe ratne zbirke crteža Ivana Lackovića Croate pod nazivom „CRVENO i CRNO“ u Pučkom otvorenom učilištu (Zagrebačka 37, Velika Gorica) s početkom u 19:00 sati.

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Program događanja možete vidjeti ovdje.

VEZANE VIJESTI
Policija VAS traži! Jeste li vidjeli prometnu nesreću?

SUBOTNJI PROGRAM OBILJEŽAVANJA

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja 2019. godine u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici s početkom u 11:00 sati.

Program događanja:

09:00   Sveta Misa u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije
10:00   Polaganje vijenca kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu „Golubica“
11:00   Centralna svečanost u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana
12:00   Zajedničko druženje uz glazbu i prigodni vojnički ručak

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here