VELIKA GORICA Prijetnje i izazivanje požara zbog NEPOSTOJEĆEG duga od 50.000 eura

611

Zbog pokušaja iznude 50 tisuća eura zagrebačka policija predala je pritvorskom nadzorniku 24-godišnjaka, a i njegova 25-godišnjeg kompanjona zbog izazivanja požara na garažnim vratima 56-godišnjeg muškarca. 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićima zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “iznude u pokušaju” i “oštećenja tuđe stvari” na štetu 56-godišnjaka.

Foto: PU zagrebačka

Naime, sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016. godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura. Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu ove godine na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - LAŽNA UZBUNA Na gašenje "požara" izašli i vatrogasci

Kaznena je prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here