Velika, veća, najveća pizza na svijetu!

1238

Pizza s nadjevom od sira i rajčice, duža od 1800 metara ispečena je u Napulju, čime je postavljen novi Guinessov svjetski rekord, objavila je glasnogovornica udruge napuljskih majstora pizze u četvrtak, 19. svibnja 2016.
Za rekordnu pizzu, dugu 1853,88 metara bilo je potrebno 1,6 tona rajčica, 2 tone mozzarele, 200 litara maslinova ulja i 30 kilograma bosiljka. U pripremi pizze sudjelovalo je oko 250 majstora pizze iz Italije i drugih zemalja.
Komadi pizze dijeljeni su prolaznicima i beskućnicima, a atrakcija je dio kampanje u počast tradicionalne pripreme pizze kakva se priprema u Napulju, koju je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine.
Premda je prisutna već stoljećima, Napulj tvrdi da je moderna verzija pizze rođena upravo u tom gradu. Prema tradiciji, klasična je pizza Margarita izmišljena 1889. u počast posjeta kraljice Margarite Italiji.
Predstavnik za javnost udruge Guinessovi svjetski rekordi  potvrdio je da je to najveća pizza ikad pripremljena te da je nadmašila dotadašnji rekord  od 1,6 kilometarske pizze ispečene u lipnju 2015. za vrijeme svjetske izložbe EXPO u Milanu, koja je bila posvećena hrani.

VEZANE VIJESTI
U Italiji police trgovina prazne, Srbija na oprezu

 

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here