Velika Vranovina na Jelačić vrelu proslavila svoj dan

518

Obilježavanje Dana sela u naselju Velika Vranovina u blizini Topuskog, 25. kolovoza započelo je Svetom misom u kapeli Blažene Djevice Marije na kojoj su prisustvovali mještani te brojni uzvanici i gosti, a koju je predvodio župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije, fra. Goran Rukavina.

Fotografija FotoBanovina.

Proslava Dana sela nastavljena je prigodnim programom na Jelačić vrelu koji su svojim dolaskom uveličali župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić, zamjenik načelnika Ivica Kireta, predsjednik Općinskog vijeća Općine Topusko Zlatko Iskrić, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos, predstavnici braniteljskih udruga općine Topusko te predsjednici mjesnih odbora susjednih mjesta.

VEZANE VIJESTI
Žinić: "Uz uskrsnu svjetlost nastavimo zajedno širiti mir, toleranciju i vjeru u čovjeka"

U ime organizatora, Mjesnog odbora Velika Vranovina, svima je doborodošlicu i ugodan boravak na obilježavanju Dana Velike Vranovine poželio predsjednik Mjesnog odbora i Zavičajnog društva Velika Vranovina Ivica Rožanković. Rožanković se ukratko obratio gostima predstavivši plan rada za prošlu godinu mjesnog odbora i zavičajnog društva Velika vranovina: ” Uz pomoć Općine Topusko napravili smo tendu te uredili prostor oko izvorišta pitke vode. U tijeku je postupak rješavanja imovinsko pravnih odnosa zemljišta na kojem se nalazimo, postupak legalizacije je završen. U daljnjem planu imamo asfaltirati put do Jelačić vrela kako bi se olakšao prolazak i smanjila prašina.

VEZANE VIJESTI
Energetskom obnovom do većih ušteda i boljih uvjeta za rad

 

Fotografija FotoBanovina.

Načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić istaknuo je kako Općina prati i pratit će aktivnosti Mjesnog odbora te kako će se truditi da Velika Vranovina dobije ono što i zaslužuje.

Fotografija FotoBanovina.

 

Župan Žinić je pohvalio održavanje ovakvih manifestacija koje vraćaju život u ova sela, nekad ratom razrušena, opustošena i raseljena.
” Ništa nije ljepše nego dolaziti u svoj rodni kraj, ma gdje god bili najljepši je povratak kući. Želim da vam se ostvare svi planovi koje ste naveli u planu rada kako bi vam bilo ugodnije živjeti u vašem mjestu, a u tome će vam uvijek pomoći županija Sisačko- moslavačka i Općina Topusko. Mi se ne želimo hvaliti svojim djelima, mi smo tu da služimo narodu jer nas je narod i izabrao. Zahvaljujući Bogu i vremenu određene planove i zadatke uspjeli smo odraditi te ćemo tako nastaviti i u budućnosti”.

VEZANE VIJESTI
Sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet

Fotografija FotoBanovina.

 

Dodajmo kako je u programu proslave nastupio HAKUD-a Topusko, a proslava je nastavljena zajedničkim ručkom i druženjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here