Veliki uspjeh sisačkih gimnastičara na 8. Međunarodnom turniru u Novom Sadu

459

Športski gimnastički klub „Sokol“ Sisak ovoga je vikenda, s dva predstavnika, sudjelovao na međunarodnom turniru.

Novosadsko Sokolsko društvo „Vojvodina“ bilo domaćin još jednom izdanju 8. Međunarodnog turnira, Memorijala Laza Krstić i Milica Dželatović. Na turniru je sudjelovalo gotovo 300 gimnastičara i gimnastičarki iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Danske, Hrvatske, Izraela, Jordana, Južnoafričke Republike, Mađarske, Makedonije, Malte, Njemačke, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Borna Matić, nastupio je kao predstavnik hrvatske juniorske reprezentacije. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, na karikama i preskoku osvojio je srebrne medalje. Ovaj rezultat pokazatelj je odličnog napretka u samo mjesec dana. U studenom je Matić nastupao u Mariboru gdje je na ovim spravama osvojio 4.mjesto. Oba turnira dobra su prilika za prikupljanje međunarodnog natjecateljskog iskustva jer Matića sada čekaju pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Glasgowu.

VEZANE VIJESTI
Na Prvenstvu Nizozemske u gimnastici sudjelovao i sisački gimnastičar Borna Matić


Odličan rezultat, na svom prvom međunarodnom natjecanju, postigao je i mlađi junior, Augustin Plavec koji je nastupao kao predstavnik ŠGK „Sokol Sisak“. U konkurenciji od 25 natjecatelja, Plavec je prvo morao na kvalifikacijama izboriti mjesto za nastup u finalu na preskoku,na kojem je osvojio 7.mjesto. Trener Georgi Kazakov zadovoljan je nastupom svojih gimnastičara.

Najtrofejniji sisački gimnastičar, Krešimir Majdandžić na ovom je natjecanju bio u ulozi suca.

Foto: Maša Rađenović

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here