VIDEO: 10 ključnih trenutaka rukometne utakmice Hrvatska-Njemačka

Hrvatski izbornik Lino Červar jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca...

298

Ne prestaje se pričati o tome kako su danski suci ‘pokrali’ rukometnu reprezentaciju Hrvatske na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatski izbornik Lino Červar jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca, posebice u samoj završnici utakmice, objavila je HINA.

“Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak i domaćini i kazali su da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od strane sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primijetili detalj iz 6. minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu”, kazao je Červar, dodavši kako smatra da se treneri već jako bune zbog amatera-sudaca te da se će nešto u budućnosti promijeniti.

Hrvatska u zadnjem kolu skupine I u Koelnu u srijedu igra dvoboj sa “starim neprijateljem” Francuskom, u kojem traži bar bod kako bi osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. U kvalifikacije za Tokio će se plasirati prvih sedam ekipa s ovog prvenstva, a postoji šansa da to osigura i osmoplasirana ekipa ukoliko na sljedećem EURU u Austriji, Norveškoj i Švedskoj europski prvak bude jedna od tih sedam selekcija. Francuzi su već osigurali polufinale, ali sigurno je da će protiv Hrvatske odigrati maksimalnu utakmicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here