U Gradskoj vijećnici Grada Petrinje u ponedjeljak, 20. listopada održana je 20. sjednica Gradskog vijeća.

Na poziv predsjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje Sanje Lovrenović, ovoj 20. sjednici  prisustvovalo je 18 od ukupno 22 vijećnika. Nakon izmjena i dopuna Dnevnog reda pa zatim određenih korekcija materijala za sjednicu jer vijećnicima nije dostavljena dokumentacija koja je bila nužna za raspravu o Prijedlogu Plana rada komunalnih djelatnosti “Privrede” za 2016. godinu, a na što su ukazali vijećnici Kluba HDZ-HSS, prvo je usvojen Skraćeni zapisnik sa 18. sjednice te je započeo Aktualni sat na kojemu su gradonačelniku Darinku Dumboviću postavljana brojna pitanja.

VEZANE VIJESTI
Čestitka gradonačelnika Dumbovića povodom Kurban Bajrama

HDZ-ov Nenad Gavranović zbog nadolazećih zimskih uvjeta na cestama upitao je što je sa cestovnom infrastrukturom koja je oštećena ili pod radovima, odnosno što je sa realizacijom sredstava predviđenih u proračunu za održavanje nerazvrstanih cesta na području Petrinje i okolice. U ovom gradu u roku od mjesec dana ne smije biti nijedna rupa na cesti. Ako je bude, onda će biti i rupa u Gradskoj upravi, rekao je u svom stilu gradonačelnik Dumbović.
HDZ-ovog vijećnika Nenada Gavranovića zanimali su i troškovi strategije “NE nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori” i plaćaju li građani Petrinje na taj način i kampanju gradonačelnika Dumbovića za ulazak u Hrvatski sabor.

VEZANE VIJESTI
26-godišnjak u Brestu Pokupskom 'pao' zbog posjeda opijata

Pitanje koje bismo slobodno mogli nazvati bolnom točkom stanovnika Petrinje, a riječ je o sustavu odvodnje i kanalizacije, na Aktulanom satu aktualizirao je Željko Tonković, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSS. Dumbović mu je oštro odgovorio i najavio početak gradnje kanalizacijskog sustava najkasnije za 2. mjesec sljedeće godine.

Najzanimljivije trenutke Akutalnog sata 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje za vas smo izdvojili u našem video prilogu.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here