Prezentacija grada Petrinje i manifestacije Lovrenčevo održat će se u petak, 31.srpnja, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

O svemu je, u srijedu, bilo i riječi na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića koja je održana u zgradi zagrebačke Gradske uprave. Zagrepčani će, dakle, imati priliku upoznati se s bogatom gastro i kulturnom baštinom te umjetničkim stvaralaštvom Petrinje.

Petrinjski gradonačelnik Dumbović zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na prijateljstvu i dobroj suradnji naglasivši kako se u Zagrebu već osjeća kao kod kuće. Dodao je i kako je želja gradske uprave da, unatoč tome što je Petrinja trajno devastirana, u Zagreb dođu pokazati vrijednosti koje je mogu prezentirati, ali i približiti metropolu područjima posebne državne skrbi.

VEZANE VIJESTI
Petrinjski HDZ-ovci odgovorili na prozivke gradonačelnika

Važan korak u navedenom je već napravljen jer će gradovi Zagreb i Petrinja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje uoči Lovrenčeva, Dana Grada, potpisati Povelju prijateljstva.

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj rekla je kako će predviđeni program u petak biti spoj urbanog i ruralnog identiteta Petrinje. U gastro ponudi će se naći banijske kobasice te ostali domaći proizvodi seoskih gospodarstava. U glazbenom dijelu nastupat će Gradska limena glazba, Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj te KUD-ovi, a posjetitelji će vidjeti i maxi stucku, jedan od zaštitnih petrinjskih suvenira.

VEZANE VIJESTI
Petrinja – otvorena izložba “Zlatko Šulentić – slikar živog kolorita”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je slikovit u objašnjenju ovog predstavljanja Petrinje u srcu Zagreba, na Jelačić placu. Osim što je istaknuo kako je sretan što će glavni hrvatski grad biti domaćin Petrinji, Bandiću je drago i što Petrinja dolazi na glavni zagrebački trg, koji je, zapravo, i glavni trg svih dobrih ljudi u Hrvatskoj. Poručio je neka se na Jelačić placu zrcali ono najljepše iz Petrinje, ali i općenito iz Hrvatske.

Neka se, dakle, Petrinja zaista zrcali u naljepšem svjetlu u petak na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Bogati gastro i kulturno-umjetnički program počinje već u 8 sati ujutro.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Još jedan apel iz Petrinje: NE nuklearnom otpadu u Dvoru

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here