U Petrinji je sinoć održan završni predizborni skup održala koalicija stranaka HDZ-HSP AS-HSLS-HKS-HSU-DSU-SBH.

Na petrinjskom trgu Hrvatskih branitelja središnji predizborni skup održala je koalicija stranaka HDZ-HSP AS-HSLS-HKS-HSU-DSU-SBH. Koalicija pod nazivom „5 do 12 za poštenu Petrinju” istaknula je kandidata za gradonačelnika Grada Petrinje Mihaela Jurića koji je naglasio da su program stranke složili mladi i školovani ljudi.

Poduzetnicima u uslužnoj djelatnosti Grad će osigurati naknadu od 1.000 kn unutar prve godine, za proizvodne djelatnosti 2.000 kn i za ekološku poljoprivrednu proizvodnju 2.500 kn, obećao je Jurić. Podršku petrinjskim kandidatima koalicije „5 do 12 za poštenu Petrinju” došao je dati i Ivo Žinić, aktualni župan Sisačko-moslavačke županije. Žinić je tijekom svog obraćanja istaknuo kako je realizirao sve što je obećao prije dvije godine kada se kandidirao kao kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije.

Prva stvar koju je tada obećao bila je da će SMŽ sa 17. mjesta po povlačenju sredstava iz fondova EU ući među prvih 10, a lani je završila na vrhu, ustvrdio je Žinić.

Središnjem skupu HDZ-a u Petrinji nazočio je i predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković, koji je istaknuo da je osim u Vukovarsko-srijemskoj županiji, sjednica vlade u ovom mandatu održana još jedino u Sisačko-moslavačkoj, te pozvao sve članove stranke i simpatizere stranke da podrže kandidate koalicija kojima je HDZ predvodnik u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here