Već dugi niz godina Područna škola Rakitovec uspješno sakuplja papir. Trenutno je tako na vodećem mjestu pri prikupljenom papiru na području Grada Velike Gorice, ali i čitave Zagrebačke županije. Ove godine njeni učenici, učitelji i roditelji sakupili su gotovo 29 000 kilograma papira, odnosno oko 445 kilograma papira po učeniku.

Inače, ova škola 2010., kao druga škola u Hrvatskoj, dobila je i status EKO škole, a upravo je u njoj održana dodjela gradskih, ali i županijskih nagrada, i to za projekt sakupljanja papira u svim osnovnim školama Zagrebačke županije, kojeg provodi tvrtka Unijapapir d.o.o. zajedno sa Zagrebačkom županijom već treću školsku godinu zaredom.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Veliku Goricu posjetili Kolinda, Cezar i izvanzemaljci, a nije ju zaobišao ni- koronavirus!

Na uspjeh škole u Rakitovcu iznimno je ponosan ravnatelj Osnovne škole Vukovina, u čijem je sastavu ova područna škola, Krešimir Matašin. Istaknuo je važnost učitelja u cijelom projektu i zahvalio im na trudu.

Zagrebačka županija Područnoj školi Rakitovec, kao najuspješnijoj školi u sakupljanju papira, dodijelila je 2 kompleta informatičke opreme, dok su Područne škole Buševec, Pojatno, Donja Lomnica i Mraclin kao sljedeće rangirane dobile po 1 komplet opreme. Nagrade je dodijelio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši kako su područne, a time i manje škole, uvijek aktivnije u ovakvim projektima, ali najbitnije je da učenici od rane dobi budu ekološki osviješteni.

VEZANE VIJESTI
Učenici pokazali svoje radove na Smotri učeničkih zadruga

Usporedno s dodjelom županijskih, održana je i dodjela gradskih nagrada za najuspješnije škole u sakupljanju papira, a u sklopu projekta “Priprema, pozor, recikliraj”. I tu je najbolja Područna škola Rakitovec, a slijede je područne škole u Buševcu i Donjoj Lomnici. Zamjenik velikogoričkog gradonačelnika Ervin Kolarec uručio im je novčane nagrade.

Više doznajte u našem video prilogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here