VIDEO Poginuo dok je podmetao bombu?

4476
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U karlovačkom naselju Popović Brdo provodi se policijski očevid na mjestu gdje je jutros u 2.55 sati eksplodirao kamion marke ‘Mercedes’, pri čemu je poginula jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen.

Očevidom rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

“Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja”, rekao je Krajačić.

VEZANE VIJESTI
KARLOVAC Prometnoj recidivistici 50 dana zatvora

Na mjesta događaja je i vlasnik eksplodiranog kamiona Milan Basara i kuće pred kojom je bio parkiran kamion, a koja ima oštećenja krovišta, fasade i stolarije.

Kaže da ne zna tko bi mu to mogao učiniti te smatra da ostaci tijela, koji se nalazi uz kamion, pripadaju osobi koja je eksploziju podmetnula te od nje i stradala.

“Kad se razdanilo vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija”, rekao je Basara.

VEZANE VIJESTI
KARLOVAC Bježali od policije, fulali skretanje pa se zabili u kuću

“To je vjerojatno bilo namijenjeno meni, a ne znam ni zašto ni tko bi to učinio”, dodao je Basara.

Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa: “Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to…”, rekao je.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su “na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida”.

VEZANE VIJESTI
KARLOVAC Eksplodirao kamionet u Popović Brdu, jedna osoba poginula

Izvor: Hina/Portal Radio Banovine

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here