VIDEO Pratimo put Branka Šubića – od Plitvičkih Jezera do Slunja

13

57-godišnji maratonac Branko Šubić jutros je krenuo iz Plitvičkih Jezera prema 43 km udaljenom Slunju. Četvrta je to dionica etapnog ultramaratona u kojemu će u šest dana prehodati i pretrčati ukupno 264 km u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Krenuo je u srijedu s kninske tvrđave, a u svoju će Petrinju stići u ponedjeljak 5. kolovoza na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

“Za sada se odlično osjećam, jedini problem koji sam imao je sa žuljevima, ali to sam uspješno sanirao. Imao sam odlične vremenske uvjete jer nije bilo velikih vrućina koje sam očekivao, a s obzirom koliko ima oblaka, danas čak prijeti opasnost da pokisnem”, rekao je jučer raspoloženi Šubić na startu treće etape ispred Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

VEZANE VIJESTI
Na međunarodnom turniru 10 medalja za Kickboxing klub Glina

Čelnici lokalnih zajednica prepoznali su vrijednost Šubićeve akcije pa ga je tako na startu prve etape ispratio gradonačelnik Knina Marko Jelić, u svom ga je mjestu dočekala načelnica Općine Gračac Nataša Turbić, kao i načelnik Općine Udbina Josip Seuček. U nedjelju će prehodati 50 km od Slunja do Topuskog, te u ponedjeljak 38 km od Topuskog do Petrinje.

“Posebno me raduje što je moja akcija dobila solidan odjek u medijima, a praćenost Facebook stranice “Branko Šubić za branitelje” na kojoj stalno objavljujemo slike i video zapise je nevjerojatna. Brojne poruke podrške i komentari koje dobivam govore mi da su ljudi prepoznali i da cijene ovo što radim.”, naglasio je Šubić.

VEZANE VIJESTI
Za branitelje od Knina do Petrinje - 264 kilometra u šest dana

Šubić je kazao da je cilj njegove akcije da se ne zaborave oni koji su žrtvovali svoje živote za samostalnu Hrvatsku.

“Na njih se nikada ne smije zaboraviti”, zaključio je Šubić.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here