VIDEO Punih 85 godina NPB “Dr. Ivan Barbot” Popovača

"Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot" obilježila veliku obljetnicu

652

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva zdravstva i ministra Milana Kujundžića te Sisačko-moslavačke županije i župana Ive Žinića, svečano je obilježeno 85 godina postojanja “Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot” Popovača.

Davne 1934. godine nastala je bolnica koja predstavlja značajan subjekt u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske, podsjetila je ravnateljica “Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot” prim. dr. Marina Kovač.

Obljetnicu smo nazvali “Bolnica bez ograde” jer svih ovih godina nikad ova bolnica nije imala nikakve ograde koje bi je dijelile od vanjskog svijeta, dok s druge strane naši djelatnici bez ograda izlaze u lokalnu zajednicu, podvukla je Kovač. Riječ je i o vrlo važnom gospodarskom subjektu za Popovaču, potvrdio je to gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji je svim zaposlenicima čestitao ovu veliku obljetnicu.

VEZANE VIJESTI
125 godina humanosti vatrogasaca s područja Popovače

No, osim za Popovaču, Bolnica je važna i za Sisačko-moslavačku županiju, podsjetio je zamjenik župana Roman Rosavec i izrazio čvrstu nadu da će Bolnica ostati bitnim subjektom na području Popovače i cijele Moslavine te podsjetio da je u ovoj ustanovi zaposleno oko 600 ljudi.

Spomenimo na kraju da je među brojnim uzvanicima na ovoj svečanosti nazočio i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here