VIDEO Saborski zastupnici vratili se u klupe nakon dvomjesečne pauze

31

Saborski zastupnici, nakon ljetne stanke i odmora, vratili su se u saborske klupe.

Ljetna stanka trajala je dva mjeseca, a danas je započela 14. sjednica koja će trajati do kraja listopada.

Rad u Saboru započeo je Aktualnim prijepodnevom, što znači da će saborski zastupnici postavljati pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima. Za riječ je javilo 38 zastupnika iz oporbenih strankaa i stranaka vladajuće koalicije.

 

Redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja utvrđen je ždrijebom, a objavljen je na stranici Hrvatskog sabora:

VEZANE VIJESTI
Hrvatska dobiva Nacionalni dan bez mobitela u prometu 21. listopada?

Boris Milošević, Mladen Karlić, Davor Bernardić, Krešo Beljak, Hrvoje Zekanović, Tomislav Klarić, Stipo Šapina, Božo Petrov, Tomislav Žagar, Veljko Kajtazi, Miro Bulj, Željko Jovanović, Slaven Dobrović, Marija Jelkovac, Anton Kliman, Kažimir Varda, Željko Reiner, Božica Makar, Ante Sanader, Domagoj Mikulić, Joško Klisović, Tomislav Panenić, Tulio Demetlika, Ivica Mišić, Damir Mateljan, Sabina Glasovac, Žarko Tušek, Josip Križanić, Siniša Hajdaš Dončić, Stjepan Čuraj, Josip Borić, Gordan Maras, Ermina Lekaj Prljaskaj, Ljubica Lukačić, Branko Hrg, Anka Mrak Taritaš, Ante Bačić i Ante Babić.

VEZANE VIJESTI
Svečanom sjednicom započelo obilježavanje Dana općine Lipovljani

Premijer Andrej Plenković pri dolasku u Sabor poručio je novinarima da je spreman na teška pitanja.

Teme u Saboru

Sredinom listopada, 30 dana od uvrštavanja prijedloga u dnevni red nove sjednice, koja počinje danas, Sabor bi trebao raspravljati o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića, što je zatražila oporba.

Do konca listopada, Sabor će raspraviti Godišnje izvješće o radu Vlade, treće takvo premijera Plenkovića, što će biti prilika da zastupnike i javnost upozna što je njegova Vlada radila u proteklih godinu dana, koje je pojave i probleme utvrdila.

VEZANE VIJESTI
Na Aktualnom satu sjednice petrinjskog Gradskog vijeća o projektu Aglomeracije

Ovaj tjedan zastupnici će dati svoje mišljenje o desetak točaka, među njima i o Vladinu Prijedlogu Ovršnog zakona koji prolazi prvo čitanje.

Poslijepodne će premijer Plenković izvijestiti Sabor o sastancima Europskoga vijeća, a Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) će izvijestiti Sabor da je ukinulo zastupnički imunitet Lovri Kuščeviću (HDZ), bivšem ministru uprave i sadašnjem zastupniku, i dalo odobrenje Državnom odvjetništvu da protiv njega pokrene kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here