VIDEO Sindikalci s harmonikom na Markovom trgu

622

Članovi sindikata osnovnih i srednjih škola, koji štrajkaju već dva tjedna tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova, su “oboružani” zastavama i harmonikom održali kulturno-prosvjedni nastup za Vladu i to na Markovom trgu!

Članovi Hrvatskog sindikata učitelja i Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske su uz pratnju harmonike kao sindikalni “band aid škole za život” vladajućima poslali poruku “da su ovdje i da znaju i mogu puno toga”.

Poslušajte prosvjedni bećarac :)

Raspjevani prosvjed održava se paralelno s ulaskom štrajka prosvjetnih radnika u treći tjedan, danas u sklopu cirkularnog štrajka štrajkaju škole u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

VEZANE VIJESTI
Prosvjed Inicijative branitelja Grada Petrinje

Podsjetimo, sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, tvrdeći da će se time ispraviti nepravda prema zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu, čiji koeficijenti zaostaju za onima u drugim javnim službama, prenosi Hina.

Štrajku se priključuje sve veći broj prosvjetara, pa je on tako jučer bio gotovo stopostotni!

Premijer Andrej Plenković najavio je da će iduće godine povećati osnovicu za plaće svim javnim i državnim službenicima za 6,12 posto, no sindikati smatraju da se porastom osnovice ne rješava problem zaostajanja njihovih plaća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here