22 godine su prošle od Operacije Bljesak, vojno-redarstvene akcije Hrvatske vojske i specijalne policije RH. Akcija je započela 1. svibnja 1995. kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za manje od 32 sata oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. U akciji je sudjelovalo oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Oslobađajući zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.

U povodu obilježavanja 22. obljetnice vojno – redarstvene akcije Bljesak, obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, Ministarstva unutarnjih poslova, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka zapalili su 1. svibnja svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana u Sisku. Nakon toga su položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac. Župan ivo Žinić, koji je predvodi izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je veliki značaj vojno – redarstvene akcije Bljesak u oslobađanju okupiranog područja RH…

TON

Žinić se zahvalio prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima poželjevši da današnju slobodnu Hrvatsku gradimo na način kako su je oni sanjali. Dodajmo kako je prigodnu molitvu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac predvodio župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije vlč. Branimir Koretić, a cvijećem i svijećama počast je odana i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na igralištu HNK Zmaj u Novom Pračnu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here