Volonterstvo treba podržavati, cijeniti, hvaliti i promovirati

Petrinjska udruga IKS se zahvalila svojim volonterima

592

U povodu Međunarodnog dana volontera petrinjska je udruga IKS i ove je godine na prigodnoj svečanosti nagradila lokalne i strane volontere.

IKS-ovci su tijekom čitave godine organizirali brojne aktivnosti kroz koje je prošlo oko 250 volontera, no na svečanosti u Hrvatskom domu su okupili one najbolje, njih 23 lokalna i 12 stranih, iz Europske volonterske službe, koji su se predstavili publici, a udruga im je za njihov rad uručila prigodne zahvalnice.

Tamara Jovičić, izvršna direktorica Udruge IKS podsjetila je kako volonterizam u Petrinji ima tradiciju dugu 15 godina koliko djeluje i radi Udruga IKS i kada su prvi volonteri krenuli s organiziranim radom. O važnosti rada volontera najbolje svjedoče korisnici njihovih usluga, dodala je Jovičić ističući kako su koristi višestruke te kako se volontiranjem nadograđuju i sami volonteri. Odgovorila je i na pitanje kako u današnje vrijeme naći vremena za volontiranje.

VEZANE VIJESTI
Obilježena 70. godišnjica Hrvačkog kluba Petrinja

„Ovo je jako dobro pitanje, ali mislim da volonterstvo zapravo ima jedno jako važno mjesto, pogotovo danas, u ovom užurbanom svijetu svakodnevice koje nas odvaja kao ljude jedne od drugih. Volonterstvo je nešto što treba zaista podržavati, cijeniti, hvaliti i promovirati, jer su to iznimne prilike gdje su ljudi ljudi“, kazala je Jovičić.

Volonteri svojim radom pridonose udruzi IKS, ali i gradu Petrinji. Na tome im se zahvalio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović ističući kako oni pokazuju kako se voli svoj grad i svoja zajednica.

VEZANE VIJESTI
Mladost remizirala s Opatijom, uzvrat u nedjelju

„Kada pojedinci ostavljaju trag svim ostalim generacijama s dobrim djelima kao što je to volonterski rad, onda svaka zajednica, društvo, grad ili institucija treba reći jedno veliko hvala, odati poštovanje i čestitati. Ovo je više od volontiranja, jer volonteri nesebično pružaju ruku pomoći, daju pola svog srca da bi pomogli nekom drugom, naročito u trenucima kada je to najteže. Zato možda volonteri spadaju u posebnu kategoriju društva i njihov rad je najsnažnija poruka prema svima drugima“, istaknuo je Dumbović te dodao kako će im Grad uvijek biti na raspolaganju te na kraju čestitao svima koji su dobili zahvalnice poručivši im kako su oni najjača humanitarna snaga grada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here