Proteklog vikenda u Vrbovcu se, već tradicionalno, održala turističko-kulinarska manifestacija ‘Kaj su jeli naši stari’ koju je i ove godine posjetilo mnoštvo domaćih, ali i stranih posjetitelja u potrazi za jelima kakva su vrijedno pripremali naši stari.

Vrbovec je krajem kolovoza, već 37. ljeto, domaćin jedne od najposjećenijih turističko-kulinarskih manifestacija. Manifestacije koja nas, reći će župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, vraća u djetinjstvo, u vrijeme kada se pripremala, i na stolovima bila, domaća, zdrava hrana, manifestacija koja čuva našu tradiciju i običaje.

Otvorivši ovogodišnje, 37. turističko-kulinarsko događanje „Kaj su jeli naši stari“, održano protekloga vikenda u središtu Vrbovca, župan je poručio da ga raduje što udruge žena vrbovečkoga kraja od zaborava čuvaju jela na kojima su othranjene generacije Vrbovčana.

Rekao je župan te dodao kako ga raduje i što domaći, ekološki poljoprivredni proizvodi dobivaju na vrijednosti.

…rekao je župan, podsjetivši i na značajna ulaganja Županije u razvoj ruralnih područja.

Cijelu godinu imamo otvorene natječaje i ‘nudimo’ niz potpora značajnih za razvoj i opstanak poljoprivrednih gospodarstava“, podsjetio je.

Domaćih izložbe, gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj, rekao je kako su tri dana manifestacije ‘Kaj su jeli naši stari’ za Vrbovčane tri najljepša dana u godini…

Uz delicije čiji su recepti stari i 200 godina, tradicionalne ručne radove, nastupe brojnih KUD-ova, degustacije, posjetioci su mogli uživati i u izložbama i radionicama za djecu i odrasle koje su, barem nakratko, vraćale u prošlost.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here