ZA PROMETNI PREKRŠAJ KAŽNJEN S 24 TISUĆE KUNA Trojica vozača izvukla “deblji” kraj

3314

Deblji, ili u ovom slučaju skuplji kraj ovog su vikenda “izvukla” trojica vozača koja su na svom “džepu” osjetila novi, stroži Zakon o sigurnosti prometa, o kojem smo izvijestili ranije prošlog tjedna.

Naime, u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden 20–godišnji vozač koji je u petak, 2. kolovoza, na cesti – Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

VEZANE VIJESTI
Ukrao novčanik pa počinio 22 kaznena djela

Također, u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 50–godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

U nedjelju, 4. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 21–godišnji vozač koji je u subotu, 3. kolovoza, u 23.20 sati, u Virju u Novigradskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here