Zbog greške policije u Chicagu ubijena 55-godišnjakinja

193
Gilbert police officers walk inside the police tape outside a crime scene Wednesday, May 2, 2012 in Gilbert, Ariz. Police in the Phoenix suburb of Gilbert say a man shot and killed four people, including a toddler, before killing himself. (AP Photo/Matt York)

Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi.

Radi se o prvom nasilju nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka u tom gradu godinu dana ranije.

U priopćenju, policija je potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, “policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe”, objavila je policija.

VEZANE VIJESTI
Dva poginula motociklista u pola sata

“Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično umrla”, dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve.

Po lokalnim medijima, žrtve su dvoje crnaca – Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Po Chicago Tribuneu, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda a otac ju je zamolio da dočeka policajce.

U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji “tijekom napada”. Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici.

VEZANE VIJESTI
ISTRA Otvorila kafić i posluživala kavu

(Hina)

Foto: arhiva ( jutarnji.hr )

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here