ZELINA Kreće obavezno čišćenje dimnjaka, kazne za nesavjesne vlasnike

272

Od 01. listopada 2019. godine na području grada Svetog Ivana Zeline obavljat će se kontrola i čišćenje dimovodnog sustava.

Dimnjačarska usluga je OBAVEZNA uslužna komunalna djelatnost, a obavlja se zbog osobne sigurnosti i zaštite građana. Na ovaj način mogu se izbjeći neželjene posljedice neispravnih ili neredovito čišćenih dimnjaka, a koje dovode do požara, ali i glavobolje, nesvjestice ili čak i smrti uzrokovane trovanjem ugljičnim monoksidom!

Ovlašteni dimnjačar zadužen za obavljanje ove usluge je Marko Idžanović, vlasnik Obrta za dimnjačarstvo „DIMNJAČAR ZELINKO“ i s njime je Grad Sveti Ivan Zelina sklopio ugovor o koncesiji kontrole i čišćenja dimnjaka od kuće do kuće na području Grada, sukladno Odluci o obavljanju dimnjačarskih poslova (Zelinske novine, br. 24/18).

VEZANE VIJESTI
Župan proglasio prirodnu nepogodu za područje Svetog Ivana Zeline i Bedenice

Vlasnicima ili korisnicima dimovodnih objekata i ložišta koji ne budu zatečeni kod kuće, biti će ostavljena obavijest o ponovnom dolasku dimnjačara.

Odlukom o obavljanju dimnjačarskih poslova (Zelinske novine, br. 24/18) predviđene su novčane kazne u iznosu od 500,00 do 10.000,00 kuna za pravne osobe, od 300,00 do 5.000,00 kuna za fizičke osobe – obrtnike te od 100,00 do 2.000,00 kuna za fizičke osobe ako: 

– onemoguće redovitu kontrolu i čišćenje dimovodnih objekata,
– dimnjačaru uskrate davanje točnih podataka,
– promijene postojeće uvjete korištenja bez prethodnog odobrenja ovlaštenog dimnjačara,
– izvode plinske instalacije bez prethodno zatraženog dimnjačarskog stručnog nalaza, itd.

VEZANE VIJESTI
Započela je sezona grijanja - provjerite dimnjake i bojlere

Za sve ostale informacije ili dodatne usluge možete se obratiti ovlaštenom dimnjačaru Marku Idžanoviću, Obrt za dimnjačarstvo „DIMNJAČAR ZELINKO“ na broj: 099 /744-7307.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here