Žene Buševca u novoj humanitarnoj akciji razveselile potrebite

420

Topla priča još nam jednom dolazi iz našeg susjedstva, točnije Buševca, koji je odavno, osim po ukusnim štruklima :) poznat i po zajedništvu mještana koji si međusobno rado pomažu te akcijama koje nerijetko pokreću upravo žene Buševca okupljene u Društvo žena Buševec.

I danas su sa svojim pratiteljima putem društvenih mreža podijelile kako su, uz donacije i pomoć sumještana iz svog Buševca i okolice, uspjele razveseliti više obitelji u potrebi.

U brojne humanitarne akcije Društva mogu se uključiti svi, a njihov post prenosimo u cijelosti:

“Poštovani pratitelji naše stranice,
Ponovno se skupio velik broj donacija, a iste su u relativno kratkom razdoblju proslijeđene potrebitima. Nismo se mogle oglušiti na apel patronažne sestre koja radi na području Općine Pokupsko koja nas je zamolila da obiđemo gospodina iz sela Strezojevo, koji u težem zdravstvenom stanju živi u neljudskim uvjetima za 21. stoljeće. Predsjednica društva Lidija Rožić, dopredsjednica Sanja Božurić i naš sumještanin Miro Vlahovac obišli su gospodina i uvjerili se u stvarno stanje ove, još jedne tužne priče. Bez priključka na struju u kućici sa zemljanim podom, skromno ih je zamolio ako bi mu se mogla pribaviti peć na drva. Mi smo već danas kupile novu peć koju će trgovina u kojoj je kupljena dostaviti na njegovu adresu.
Usput su obišli i obitelj koju već neko vrijeme pomažemo i razveselili ih punim prtljažnikom donacija.
Potrebitoj obitelji iz mjesta Turopolje proslijedile smo dvosjed i trosjed (donacija gospođe Sanje Barišić iz Starog Čiča), dječju sobu(donacija gospođe Natalije Rauker), školske torbe (donacije anonimnih gospođa) koje su bile napunjene slatkišima (hvala gospođi iz Velike Gorice) i odjeću za djecu i odrasle ( donacije Nikole Rožić i Petre Medved iz Buševca, Vesne Klafurić iz Lomnice, Branke Puškarić iz Dužice, Jasne Petko iz Bukevja i naših članica Lidije i Melite Rožić). Gospodin Vladimir Žirović iz Velike Gorice donirao nam je odijelo koje je naša članica Biserka Sučić odnijela potrebitoj obitelji iz mjesta Brežane Lekeničke. U isto mjesto donirana su dječja kolica, stolica za hranjenje i bicikl (donacija Anamari Popovčić).
Potrebitoj obitelji iz Velike Gorice donaciju odjeće prevezla je naša članica Renata Cvetko.
Supružnici Marica i Ivan Robić iz Buševca donirali su nam peć a istu su Biserka Sučić i Lidija i Neno Rožić prevezli potrebitoj obitelji u Podvornicu te ju je Neno Rožić odmah i montirao.
Hvala svima koji prate rad našeg društva i aktivno sudjeluju u humanitarnom radu”, napisale su žene okupljenje u Društvo žena Buševec.

VEZANE VIJESTI
21. redovna skupština Društva žena Buševec

Ukoliko se i sami želite uključiti u pomoć potrebitima, imate odjeću, krevet, peć ili komad namještaja viška, javite se Društvu žena Buševec!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here