Župan SMŽ Ivo Žinić o aktualnom stanju u Rafineriji nafte Sisak

97

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić, održao je danas u Županiji, zajedno sa svojim zamjenicima Marinom Piletićem i Anitom Sinjeri Ibrišević, konferenciju za novinare na temu: Aktualno stanje u sisačkoj rafineriji nafte. Župan Ivo Žinić upozorio je na važnost Rafinerija nafte Sisak kao jedinog velikog preostalog gospodarskog subjekta u gradu Sisku. Naglasio je kako je Županija i dosadašnjim aktivnostima dala podršku Stožeru za obranu Rafinerije nafte Sisak, radnicima i sindikatima da se ovaj problem riješi, no bez pomoći države to nije moguće….

VEZANE VIJESTI
SLETJELI S CESTE U sisačkoj bolnici bore se za živote ozlijeđenih

TON

Žinić je dodao kako do sad to rješenje nije pronađeno, a radnici i sindikati opravdano strahuju od mogućeg zatvaranja Rafinerije čime bi više od 800 ljudi ostalo bez posla. Župan je najavio i što će sljedeće poduzeti…

TON

Tako će već danas poslati pismo premijeru. Poziv za tematsku sjednicu županijske Skupštine uputi će i budućoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović od koje također očekuje da će se uključiti u rješavanje ovog problema. Kao županija želimo pomoći, jer gašenjem Rafinerije dolazi u pitanje i budućnost grada Siska i Sisačko – moslavačke županije što je nedopustivo, zaključio je župan Sisačko moslavačke županije Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
Rekorder s 2,35 promila, alkohol "kumovao" i prometnoj nesreći

Foto: www.smz.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here