Župan u obilasku OŠ Braće Radića u Kloštru Ivaniću

349

U energetsku obnovu sportske dvorane uz Osnovnu školu braće Radića u Kloštru Ivaniću uloženo je tijekom protekle dvije godine 1,7 milijuna kuna. Sanirano je krovište, dotrajala fasadna stolarija zamijenjena je novom, dvorana je dobila toplinsku fasadu. Također, saniran je i sustav oborinske odvodnje i sportski pod dvorane. Sve radove u potpunosti je financirala Zagrebačka županija, koja je nešto više od pola milijuna kuna uložila i u gradnju okretišta za školske autobuse te parkirališta. Dvoranu je jučer obišao župan Stjepan Kožić.

„Obilazimo škole i dvorane da bismo vidjeli u što smo sve uložili novac. Krov ove dvorane je prokišnjavao, vlaga se ‘isticala’ na zidovima, parket se dizao… Nakon što je obnova završila dobili smo krasnu dvoranu. Mislim da su učenici time zadovoljni. Svrha je regionalne samouprave stvarati uvjete da djeci u školi bude bolje“ – rekao je župan, podsjetivši i na ostale obnovljene školske objekte. Naglasak je stavio na energetsku obnovu zgrada škola. A u tijeku je energetska obnova dviju školskih zgrada na području Svete Nedelje – Osnovne škole Sveta Nedelja, u što se ulaže 9,1 milijun kuna, i Područne škole Kerestinec, gdje radovi iznose 2,75 milijuna kuna. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za obnovu OŠ Sveta Nedelja dobiveno je bespovratnih 3,6 milijuna, ostatak u omjeru 50:50 osiguravaju Grad i Županija, dok je za energetsku obnovu škole u Kerestincu iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano bespovratnih 850.000 kuna, a ostatak također u jednakim omjerima, osiguravaju Grad i Županija.

VEZANE VIJESTI
Velika zlatna šajba Krešimiru Belaku i OPG-u Vedrana Šinka

„Za europska sredstva prijavili smo energetsku obnovu još pet škola. Procedura za izvođenje radova na zgradi srednjih škola u Velikoj Gorici je u tijeku, a odluku o financiranju dobili smo i za Srednju školu Vrbovec. Isto to očekujemo i za dvije škole na području Ivanić-Grada (OŠ Đure Deželića i OŠ Stjepana Basaričeka) i Područnu školu u Rakovom Potoku. Ukupna vrijednost svih radova je 63,4 milijuna kuna. Mislim da su to dobri pokazatelji koliko Županija skrbi za kvalitetu obrazovanja“, rekao je župan.

VEZANE VIJESTI
Župan Kožić obišao osnovne škole u Prigorju Brdovečkom i Mariji Gorici

Na energetskoj obnovi sportske dvorane u Kloštru Ivaniću Županiji je zahvalila ravnateljica Osnovne škole braće Radića Tatjana Bakarić.

„Obnovili smo je i iznutra i izvana. Hvala osnivaču što nam je to omogućio“, rekla je ravnateljica, dodavši da posebno raduje što je, u okviru školskog dvorišta, uređeno i okretište za autobuse pa ih djeca više ne moraju čekati „na županijskoj cesti“.

Općinski načelnik Željko Filipović rekao je da Kloštar Ivanić ima perspektivu, da broj djece koja se upisuju u školu ne opada, dapače iduće školske godine u prvom će razredu biti dvadeset prvašića više.

VEZANE VIJESTI
Četvrti dan za redom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here