Žuti čaj- protiv celulita i viška kilograma

4094

Žuti čaj jedan je od najkvalitetnijih vrsta čajeva. Ne samo da je žuti čaj izuzetna pripomoć za celulit, odličan je za ten kao i za ubrzati metabolizam i na taj način pripomaže skidanju kilograma (najbolji čaj za mršavljenje bez dijeta i smanjivanje kolesterola), a po antioksidativnim svojstvima – pomoć kod borbe protiv raznih bolesti, odmah iza bijelog čaja. S obzirom na malu količinu teina (koefina), žuti čaj djeluje opuštajuće u borbi protiv stresa. Prikladan je za skoro sve populacijske skupine. Tajna ovog napitka je u enzimu kojim obiluje polifenola epigalokatehin galata (EGCG). On stimulira oksidaciju masti tj. potiče sagorijevanje viška masnog tkiva, povečava potrošnju energije.
Zbog svoje dokazane učinkovitosti u bržem sagorijevanju suvišne masnoće, žuti čaj jedan je od najtraženijih napitaka kada se ubrzano želimo riješiti viška kilograma (ubrzati metabolizam za zdravo mršavljenje bez dijeta), koje smo nakupili tijekom zimskih mjeseci. No, iako je žuti čaj najbolji za mršavljenje, da bi samo mršavljenje uistinu bilo učinkovito važno je žuti čaj piti redovito i u dužem razdoblju te njegovu konzumaciju dopuniti uravnoteženom prehranom i redovitim vježbanjem.
Žuti čaj ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu, stimulira razgradnju masnoća i čisti organe od toksina. U brojnim planovima za mršavljenje čaj ima važnu ulogu, što je logično – zdrav napitak koji bez šećera nema kalorija, a pomaže hidrataciji organizma.

VEZANE VIJESTI
Premalo sna povećava rizik od srčanih bolesti!

Zbog srodstva sa bijelim čajem (mladi list) sadrži vrlo mali udio teina (kofeina). Stoga se žuti čaj može piti u toku cijelog dana, ali uvijek svježe pripremljen.
Dnevna doza ovisi o potrebi, odnosno namjeni, no preporuka je da se žuti čaj konzumira/pije u količini od 3–4 šalice dnevno, ne kasnije od 45 minuta nakon pripreme.

Priprema – žutog čaja

Kuhajte vodu do između 70 – 80°C (ako stavite čaj u kipuću vodu onda ćete izgubiti tj. uništiti okus),
stavite na 1 litru vode oko 20g čaja tj. na 2dl, 4g ili 1 čajnu žličicu, ostavite šalicu oko 3 minuta,
nakon toga možete početi uživati u ispijanju ovog ukusnog, nadasve zdravog i vrlo rijetkog napitka.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here